Изказването на кмета на Солун Янис Бутарис, че след Скопие,

...
Изказването на кмета на Солун Янис Бутарис, че след Скопие,
Коментари Харесай

Скандал тресе Гърция! Кметът на Солун предложи името на летище "Македония" да се смени, защото...

Изказването на кмета на Солун Янис Бутарис, че след Скопие, би трябвало и гърците да сменят името на летище „ Македония “, провокира бурна реакция, написа " Български вести ".

Говорейки пред градския съвет, кметът на града повдигна въпроса, разяснявайки, че идващите в града туристи мислят, че са в Скопие! " Трябва да забележим и какво ще се случи с нашето. Ще запазим ли „ Македония “ като име на летището? Туристите идват и мислят, че слизат в Скопие ", разяснява Бутарис.

„ Вие отивате в Скопие и Александър Велики е на всеки 30 километра. Проблемът ще ни изтезава години, даже в случай че има единодушие. Ние сме изгубили и сме претърпели систематични и непрекъснати провали. Дори македонската Халва загубихме ", показва още той.

Градоначалникът предлага летището Македония да бъде преименувано на Никос Галис.

" Бутарис е незапознат за кмет ", беше реакцията на водача на опозицията в община Солун, Ставрос Калафатис. " Кметът да остави дипломация и да се оправи със личните си отговорности, като да вземем за пример непорочност и събиране на боклуци в неговия град. “ ", уточни още Калафатис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР