Изказването на Бойко Борисов, че африканската чума е била докарана

...
Изказването на Бойко Борисов, че африканската чума е била докарана
Коментари Харесай

Ще ни скара ли Борисов с Румъния?

Изказването на Бойко Борисов, че африканската чума е била докарана в България от румънски туристи, може да провокира скандал сред двете страни. Той преди ден съобщи, че е сигурен, че таман те са докарали чумата в страната и добави в негов жанр следните фрази:  " Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да създадем. Замогнаха се хората. Сега вървим и чистим, чистим ". 
По-късно позицията на Министерството на външните работи в Румъния бе представено от преводачът и публицист Владимир Береану. Ето какво написа той: 
" Въпреки, че е събота румънското Министерство на външните работи излезе с публична позиция във връзка снощните изявления на Бойко Борисов, че румънски туристи популяризират чумата по свинете в България. В декларацията се споделя:
" Освен техническата информация на Националната санитарно-ветеринарна работа и Националната работа за сигурност на храните, която ще предоставим на българските управляващи, като отговор на злополучните думи на българският министър председател Бойко Борисов, няма по какъв начин да не изразим нашето удивление и отчаяние от методът, по които българският министър председател се отнася с румънските туристи, изключително, когато те способстват доста за растежа на българският Брутният вътрешен продукт ", написа той в обява в обществените мрежи.
Преди това водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова остро подлага на критика премиера Бойко Борисов, обвинявайки го, че е взел несъответстващи ограничения в битката с африканската чума по свинете и " се е подиграл с паниките на хората, постъпвайки типично по борисовски ".
Според нея Борисов дава обещание, че хората ще бъдат обезщетени, а в действителност ще отпусне 300 лева на двор единствено за стерилизация, само че не и за умъртвените свине. Единствено огромните свинекомплекси ще бъдат обезщетени с европейски и национални средства, а 20 000 служащи в тях няма да получат нищо, твърди тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР