Изказаха се доста мнения, че отсечката е била опасна. В

...
Изказаха се доста мнения, че отсечката е била опасна. В
Коментари Харесай

Росен Рапчев: Няма сигнали за сериозни произшествия и проблеми в участъка на "Струма"

Изказаха се много отзиви, че правата е била рискова. В последните три години там има 10 пътни случая, леки, без потърпевши и жертви. Не са се случвали катастрофи, с цел да им се обърне особено внимание. Никога при профилирани срещи не се е коментирало, че този сектор е рисков. Няма сигнали ", съобщи основният специалист Росен Рапчев от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " за местопроизшествието, където катастрофира рейс и починаха 45 македонски туристи. На въпрос дали пътя има Акт 16, Рапчев отговори, че това не е в неговата компетентност и отговора би трябвало да даде АПИ, само че доколкото знае, по информация на Пътната организация, тази права няма Акт 16 за автомагистрала и по тази причина се води скоростен път.

От Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " към този момент са почнали работа по огледа на пътя, който тече редом със следствието. Досега такива характерни огледи на място не са правени.

Рапчев отхвърли да разяснява, че „ дефицити " на сектора, преди да е приключила инспекцията, само че се съгласи, че по фотоси от мястото може да се видят такива - маркировката на е дава отговор на стандарта, същото се отнася и за светлоотразителността на „ котешките очи " на мантинелите.

Това обаче не е проблем единствено в този сектор, само че и на цялата пътна мрежа, сподели Рпчев, съгласно който тези дефицити не анулират „ задължението на водача да се преценява с пътната конюнктура " и да се движи със съобразена скорост.

Такава отбивка не е вярна, само че за какво го е направил проектантът, не мога да кажа. Предстои да бъде изработен обзор на документите и тогава ще се разбере, сподели специалистът.

Не би трябвало пътят да бъде замърсен и по него да има инертни материали, само че в закона не е маркирано какъв брой постоянно би трябвало да се мие едно такова трасе, означи Рапчев. За всички тези проблеми би трябвало да се пита „ стопанинът на пътя " - АПИ, съобщи специалистът от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Дали има проблем с организацията на пътя, следва да се обясни след инспекцията.

Рапчев означи, че по европейски правилник идната година би трябвало да се направи оценка на цялата пътна мрежа и в този момент е моментът всички специалисти да се обединят, с цел да отстранят всички сходни проблеми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР