Изискано, ароматно, уникално - три думи, с които да опишем

...
Изискано, ароматно, уникално - три думи, с които да опишем
Коментари Харесай

Говеждо филе Миньон на тиган

Изискано, ароматно, неповторимо - три думи, с които да опишем това вкусно говеждо филе Миньон на тиган

Необходими Продукти

● масло - 60 г разграничени
● зехтин - 2 с л. разграничени
● гъби - 500 г дребни печурки
● лук - 1 дребна глава
● чесън - 2 до 3 скилидки
● мащерка - 1 ч.л. суха
● говеждо филе - 6 бр. (общо 500 г)
● алено вино - 100 мл изсъхнало Мерло
● телешки бульон - 100 мл
● сметана - 100 мл за готвене
● морска сол - 1 1/4 ч.л.
● черен пипер - 1/2 ч.л.

Начин на подготвяне

Медальоните се почистват от всевъзможни ципи, до чисто месо. Обръщат се и с пръсти, потупват се и им се придава форма на кубче. Оставят се настрани.

Гъбите се почистват с влажна хартия, отстранява се пънчето до гуглата, не се обелват.

В бездънен тиган се слага половината масло с 1 с. л. зехтин на висока температура. Сгорещява се до момента в който получи прелестен карамелен цвят. Намалява се и се прибавят гъби. Готви се за към 6 минути, до момента в който водата им изври, при непрестанно безредие с дървена лъжица.

Добавя се наситнен лук, готви се за към 3 минути, да омекне, прибавя се и мощно наситнен чесън, мащерката, посолява се с 1/4 ч. л. сол и черен пипер. Оставя се на сдържан котлон да се задушават при непрестанно безредие, за към 3-4 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрани.

Тиганът се избърсва с влажна домакинска хартия, прибавя се другото масло и с.л. зехтин, сгорещява се. Кубчетата филе се посоляват със сол и черен пипер. С ръце се разнася на всички места.

Изчаква се мощно да се сгорещи мазнината до прелестен карамелен цвят и да спадне пяната от маслото и се слагат пържолите. Готвят се за към 2 минути на страна, обръщат се и се готвят за още 1 мин. Изваждат се.

В същия тиган се изсипва виното, оставя се да се редуцира на половина, за към 3 минути, като се изстъргва дъното с дървена шпатула. Готви се на умерена температура. Добавя се бульонът и се оставя за към 5 минути да къкри, сипва се и сметана, готви се за към 2 минути при непрестанно безредие, или до момента в който стане плътна.

В тигана се връщат гъбите и медальоните, заливат се със сос няколко пъти, с цел да се сгорещят и се изваждат. Сервира се.

Говеждото филе Миньон на тиган е доста вкусно!

Инфо: Natasha`s Kitchen

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР