Изхвърлянето на храна не е никак удачно, но това не

...
Изхвърлянето на храна не е никак удачно, но това не
Коментари Харесай

Храни, които бихме могли да консумираме след срока на годност

Изхвърлянето на храна не е по никакъв начин удачно, само че това не значи, че би трябвало да я ядем и когато се е развалила. Нека забележим обаче няколко храни, които бихме могли да консумираме, даже след приключването на периода им на валидност, подбрани от списание Esquire.

 Храни, които горят мазнини
Храни, които горят мазнини

Ядем и слабеем

Това не значи, че те безусловно стават за ястие, само че вероятността пет дни след годността да са годни за приложимост е огромна. Всека отново, в случай че забележим и усетим нещо притеснително, като плесен да вземем за пример, не трябва да ги консумираме.

Консервирани храни

 Снимка 341944

Храните в консерви също имат период на валидност, само че при тях вероятността да го надживеят е огромна. Все отново още веднъж би трябвало да сме сигурни, че храната не е развалена. Но в случай че ги съхраняваме на мрачно и студено място, можем да чакаме, че " ще стават " и след периода на валидност.

Някои млечни артикули

 Снимка 341945

На пръв взор наподобява необичайно, само че сиренето може да надживее периода си с няколко дни, в случай че е съхранявано както би трябвало. Но ангажимента, че би трябвало да проверим за отличителни знаци дали не е развалено, остава.

Зърнени закуски

 Снимка 341946

Голяма възможност е зърнените храни, тестените произведения (паста, само че не сготвена) или разнообразни бисквити да са годни, в случай че са съхранявани на тъмни, сухи и студени места. Вкусът им сигурно няма да бъде същият. Но в случай че усетим странна миризма, е по-добре да ги изхвърлим.

 10-те най-хубави и потребни храни, които да ядем
10-те най-хубави и потребни храни, които да ядем

И със относително малко калории

Замразени плодове и зеленчуци

 Снимка 341947

В множеството случаи не би трябвало да съставлява проблем да консумираме замразени плодове и зеленчуци, даже срокът им да е изминал. Не бива обаче да ги размразяваме и след това още веднъж да ги замразяваме, тъй като по този начин усилваме шанса те да се скапват.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР