Изгряващата американска тенис-надежда Брандън Накашима се наложи над сънародника си

...
Изгряващата американска тенис-надежда Брандън Накашима се наложи над сънародника си
Коментари Харесай

Накашима елиминира Иснър в Индиън Уелс

Изгряващата американска тенис-надежда Брандън Накашима се наложи над сънародника си Джон Иснър със 7:6 (7), 6:3, с цел да си класира за втория кръг на шампионата в Индиън Уелс и там да си подсигурява мач с руснака Даниил Медведев.

21-годишният Накашима избави точка за пробив при 5:4 в първия сет, изпрати мача в ново тъждество и там взе тайбрека. Във втората част от мача той взе едно от подаванията на опитния Иснър, прочут с безпощадния си сервис, с цел да подлуди публиката, измежду която беше и куотърбекът на Кайзер Чийфс Патрик Махоумс със фамилията си.

" Да пристигам на този шампионат постоянно е било доста вълнуващо за мен. Израснал съм наоколо, тъкмо до Сан Диегои това е един от шампионатите, който беше безусловно пред очите ми, когато бях дребен. Идвах да виждам всички топ-професионалисти. Затова да играя против топ-състезател от Съединени американски щати на това съревнование ми носи особено чувство ", съобщи Накашима след триумфа си, който пристигна след час и 40 минути. Иснър, който е финалист от този шампионат преди 11 години, направи нетипичните за него седем двойни неточности, част от общите му 25 непредизвикани или с 18 повече от младия си противник.

Но идващото затруднение пред младия локален гений е доста по-сериозно и това е Даниил Медведев. Руснакът се намира в серия от три следващи трофеи, 14 следващи победи и заема 6-о място в международната класация.

В различен мач от първия кръг австралиецът Джордан Томпсън съкруши френския деец Гаел Монфис със 6:3, 6:1, а Диего Шварцман (Аржентина) мина небрежно през сънародника си Федереки Кория със 6:1, 6:2. Монфис, сега на 36 години, не е играл от август предходната година насам, защото поредност от травми наложи лекуване и дълга рехабилитация. Юго Юмбер ще срещне във втория кръг канадеца Денис Шаповалов, който в профил Бернабе Сапата Мирайес (Испания) със 6:2, 7:6 (6).

Маркос Хирон, който стана купата на сингъл при студентите за тима на ЮКЛА, елимина Александър Ковачевич със 6:3, 7:5. Китаецът У Ибин – първият тенисист от тази страна с купа в АТР-турнир, продължава и тук. Шампионът от предходната седмица в Далас в профил Хауме Мунар с 6:7 (6), 6:0, 7:6 (3). Четвъртфиналистът от Откритото състезание на Австралия Иржи Лехецка пък се оправи с Артур Ридеркнех със 7:6 (4), 7:5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР