Изграждане на втора кабинкова въжена линия са поискали кметовете на

...
Изграждане на втора кабинкова въжена линия са поискали кметовете на
Коментари Харесай

Банско, Разлог, Белица и Якоруда искат втори лифт напук екоразпоредбите

Изграждане на втора кабинкова въжена линия са поискали кметовете на общините Банско, Разлог, Белица и Якоруда. На среща с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, кметовете са сложили казуса с нормативните спънки пред развиването на туристическата инфраструктура в региона, заяви БНР.

Кметът на Банско Стойчо Баненски е показал, че повече от 10 години не намира решение построяването на втори въжен превоз, който да свързва града със ски-зоната на територията на Националния парк „ Пирин “. Единайсет следващи години Банско е най-хубав ски курорт на България и международна дестинация, само че той остава с един кабинков въжен превоз.

За да се построи нов, би следвало ясно да се разпише в Закона за предпазените територии, че е възможно построяването на нови екологични транспортни уреди на територията на националните паркове. Не е признат и новият проект за ръководство на парка.

Кметовете са определили като спънка пред развиването на туризма и рестриктивната уредба в Закона за горите, съгласно която е невероятно каквато и да е инвестиция в спортни уреди.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР