Изграждане на спортно съоръжение в Плевен по Програма Изграждане на

...
Изграждане на спортно съоръжение в Плевен по Програма Изграждане на
Коментари Харесай

Кметът д-р Христов проведе среща с представители на сдружение, подпомагащо деца, лишени от родителски грижи и младежи в неравностойно положение

Изграждане на спортно оборудване в Плевен по Програма „ Изграждане на леки спортни уреди в центрове за институционални грижи “ 2023–2024, разискаха по време на работна среща кметът на Общината доктор Валентин Христов и представители на Сдружение „ Чемпиънс Фактори “. Сдружението подкрепя деца, лишени от наставнически грижи и младежи в неравностойно състояние.

„ В мое лице може да разчитате изрично на поддръжка. Община Плевен ще помогне реализацията на плана и ще спомага с всичко, което е належащо, що се отнася до административна част “, съобщи по време на диалога с представителите на сдружените в лицето на Цветан Георгиев и Ширин Амин.

Предвижда се новото спортно оборудване да бъде построено на територията на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на деца с увреждания на ул. „ Даскал Димо “ № 7 в Плевен. Така посещаващите центъра ще имат опция и за нетрадиционни способи на спортуване посредством динамични, силови и статични извършения. Комбинираното оборудване за стрийт фитнес ще се състои от два лоста на друга височина, двойна успоредка, лост хюмън байрак, шведска стена, u-образна успоредка за кофички и долна преса, успоредка за хора с увреждания, лежанка за коремни преси с опция за контролиране на височината.

Сдружение „ Чемпиънс Фактори “ подкрепя деца, лишени от наставнически грижи и младежи в неравностойно състояние да подобрят личностното си развиване и да развият връзката си, предоставяйки им съществени житейски умения, убеденост и по-добри вероятности за бъдещето. Целта на плана, който реализира, е да се насърчи физически деен метод на живот измежду институционализирани младежи посредством създаване на „ леки “ спортни уреди в 5 центъра в България, единият от които в Плевен, и посредством създаване на новаторска стратегия за образование. Реализирането на плана ще спомогне и за основаване на среда, в която младежите да развиват отзивчивите си умения посредством спортуване в екип, а това ще усъвършенства физическата и психическата им интензивност.

Очакванията са новото оборудване в Плевен да бъде построено през м. март 2024 година, след което ще стартира осъществяване и на тренировки от сертифицирани треньори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР