Изграждане на нова канализация в районите Витоша“, Панчарево“, Връбница“, Нови

...
Изграждане на нова канализация в районите Витоша“, Панчарево“, Връбница“, Нови
Коментари Харесай

СОС гласува проект за изграждане на нова канализация в 5 столични района

Изграждане на нова канализация в регионите „ Витоша “, „ Панчарево “, „ Връбница “, „ Нови Искър “ и „ Сердика “ следва да гласоподава на сесията този четвъртък Столичния общински съвет. Постоянната комисия по финанси и бюджет одобри с цялостно единодушия отчета, с който градът ще кандидатства за безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Околна среда “ за тези региони.
Прединвестиционно изследване е готово и в средатана 2021-а година би трябвало да стартира подготовката заобновяване и създаване на ВиК инфраструктурата в крайградската зона Симеоново-Драгалевци, в кварталите „ Бенковски “, „ Кръстова вада “, и на територията на Обеля, Банкя и Нови Искър.
Това решение на общинския съвет за осъществяването на плана ще докара до възстановяване на качествотона услугата, и то по европейски стандарти, заводоснабдяване и отпадъчни води. При изготвянетона Регионално прединвестиционно проучване(РПИП) е получена поддръжката и утвърждение на„ Джаспърс “, от където е предоставена и външнатехническа помощ. В Столичната община вечеподготвят и техническите спецификации напървите планове, които са за 140 млн. лева
Общата стойност на всички създадени планове запълно сходство с условията на Европа, в трите агломерации с над 10 000 поданици – София-град, Банкя и Нови Искър, е над 1,3 милиарда лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР