Изграждане и внедряване на електронно гласуване до 2019 година за

...
Изграждане и внедряване на електронно гласуване до 2019 година за
Коментари Харесай

Електронно гласуване на всички видове избори може да има през 2019 г.

Изграждане и внедряване на електронно гласоподаване до 2019 година за всички типове избори предвижда планът на Държавна организация " Електронно гласоподаване ", съфинансиран от Европейският обществен фонд. Прогнозната цена за реализирането му е 1,5 млн. лева

Целта на плана е да бъде въведено електронно гласоподаване като опция на изборната бюлетина и машинното гласоподаване. Очаква се избирателят да може да даде своя избор отдалечено в деня преди изборите, като съществува опцията той да бъде изменен след гласоподаване чрез бюлетина в изборния ден. Системата за електронно гласоподаване ще бъде пригодена за всички типове устройства, които употребяват интернет.

Очаква се при започване на ноември да бъде показан разбор на практиките на електронното гласоподаване в други страни. Следващият стадий от плана за отдалечено и електронно гласоподаване ще включва построяването на функционалностите и осъществяване на експерементации със системата. 

През декември ще бъде оповестена открита процедура за избор на реализатор на плана, като главният аршин ще е оптимално точното изпълнение на заложените характеристики в системата за електронно гласоподаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР