Изграждаме седем нови парка с обща площ над 140 дка“,

...
Изграждаме седем нови парка с обща площ над 140 дка“,
Коментари Харесай

Хекимян: Изграждаме 7 нови парка с обща площ над 140 дка в София

„ Изграждаме седем нови парка с обща повърхност над 140 дка “, оповестява в предизборна среща със столичани Антон Хекимян. В слънчевия октомврийски ден претендентът за кмет на София, повдигнат от обединението ГЕРБ-СДС, уверено декларира пред натрупалите се гости в Южния парк, че да е зелена София е негова „ персонална идея, за която ще работя през идващия мандат в Столична община “. Сред приятни фотоси с усмихнати фамилии и сладки дечица Хекимян в действителност споделя нещо доста значимо за това по какъв начин градът може да бъде още по-чист и прелъстителен, съгласно управническата му стратегия: Ще бъдат построени паркове в „ Младост “ 3, в „ Овча купел “, в регион „ Студентски “, в „ Красно село “, ще има градина на улица „ Яна Язова “ в кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “, линеен парк по р. Боянска бара и р. Бара Изливо в квартал „ Манастирски ливади-Изток “ и хидропарк „ Искър “ по поречието на р. Искър от Околовръстния път на София до бул. „ Цариградско шосе “.

И това не е всичко, прибавя пред симпатизантите си Хекимян: „ Реновираме и още осем градски парка: „ Хиподрума “, „ Заимов ", „ Здраве “, парка в Студентски град, „ Овча купел “, парк „ Гео Милев “, Южен парк 2 и 3 част. Възстановяваме парк „ Славия “ и довършваме процедурата за връщането му на общината. Също по този начин ще засадим над 4000 нови дървета в градските градини и учебните заведения, като следваме рекомендациите за озеленяване на специалисти от Лесотехническия университет – София. “ Ще бъдат въведени стандарти и за уличното озеленяване - за видовия състав, за местата за засаждане, за технологията за поддържането им, се споделя още в програмата на ГЕРБ.

За наслада на софийските деца ще продължи и модернизацията на Столичния зоопарк като ще се разширят местообитанията на животните. Завършва се планът за създаване на местообитание за жирафи, което ще дава отговор на последните модерни условия.

В програмата за ръководство на претендента за кмет е включено и създаването на механизъм за придобиване на терените в обсега на парковете и зелените клинове взаимно с страната. Това са непокътнатите от Общия организационен проект парк „ Въртопо “ сред „ Младост “ и „ Мусагеница “, Източен парк и отредените за паркове терени сред кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “ и „ Кръстова вада “ и кв. „ Кръстова вада “ и „ Манастирски ливади - Изток “.

По отношение на Борисовата градина, обичано място за разходки и действия навън за всички възрасти, с организационен проект ще бъде обезпечено опазването на историческия образ на парка и недопускане на ново строителство.

Управленската стратегия на ГЕРБ залага и на обозначаване на велоалеите в парковете. Целта е да се обезпечи по-голяма сигурност.

Сред акцентите от програмата за развиването на чиста и зелена София е и предприемането на всички законови ограничения за възобновяване на Драгалевския и Княжевския въжен превоз. „ Витоша е скъпо благосъстояние за България и планината би трябвало да е по-достъпна и отворена за софиянци и за туристи. Искаме да създадем засилен превоз и да понижим интервалите, с цел да може софиянци по-лесно да стигат до там. Целта ни е да развиваме Витоша и в същото време да не пречим на природата. Което значи облагородяване, само че и условие към притежателя на лифта да се извършват разпорежданията на Главния проектант и Столичната община и лифтовете да бъдат пуснати. Това изрично ще промени образа на града ни “, декларира на страницата си в обществената мрежа фейсбук Хекимян.

Политическата му мощ е горда, че продължава с самодейността „ Новата гора на София “ - за засаждане на зелен пояс към столицата. Третата „ Нова гора “ще се намира в землището на кв. „ Абдовица “, регион „ Искър “, където на повърхност от 40 дка ще бъдат засадени 14 000 фиданки от типовете явор и явен.

За да продължи и програмата за разчистване на речните корита с развиване на опциите за социализация на пространствата към реките, да се разшири системата за ранно предизвестие при наводнения и да се усилят пешеходните пространства като се усъвършенства пешеходната съгласуваност сред градските паркове, Антон Хекимян и обединението, която го издига, желаят доверието на софиянци в наближаващия избирателен ден. Кандидатът за кмет споделя, че „ в Столичния общински съвет е належащо болшинство на ГЕРБ-СДС, с цел да се продължи с всички положителни хрумвания, които са се осъществили “.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР