Изгорели харддискове са причината Търговският регистър да не работи от

...
Изгорели харддискове са причината Търговският регистър да не работи от
Коментари Харесай

Търговският регистър изглежда се е сринал заради проблем с хардуера

Изгорели харддискове са повода Търговският указател да не работи от петък (10 август) насам, твърди в. " 24 часа ", с което версията за хакерска офанзива към този момент остава на втори проект.
Аварията към момента не е отстранена, само че от поддръжката, която се реализира от компания " Лирекс " - същата, чието предложение за обезпечаване на машинно гласоподаване беше отхвърлено от ЦИК, работят по премахване на повредата и поетапно се оправят с проблемите. За благополучие е имало бекъп на информацията, която е изгубена с изгорелите дискове.
Засега не е ясно по кое време отново ще могат да се вършат вписвания в Търговския указател, само че справките за компаниите ще са налични от на следващия ден (15 август). Поетапно ще се възвръща достъпът до останалите функционалности. Агенцията по вписванията твърди, че за времето на нарушавания достъп не са били вероятни злоупотреби. Останалите регистри работят без проблем.
Заради проблемите с Търговския указател към този момент има отводи за заплащания от страна на банки, споделят консуматори във Фейсбук. Причината - финансовите институции не са могли да ревизират настоящото финансово положение на платеца и получателя на съответните фирмени преводи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР