Изгонването на дипломатите е решение на суверенна държава, което се

...
Изгонването на дипломатите е решение на суверенна държава, което се
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Президентът вероятно ще иска максимално бързо да състави служебно правителство

Изгонването на дипломатите е решение на суверенна страна, което се базира на информация от нейните служби. Този проблем обаче прави много мъчно съставяне на държавно управление.
Такова мнение изрази пред БНР политологът доцент Даниел Смилов.

" Българска социалистическа партия застанаха много остро против това решение. Очаквано е предвид на идеологическата им позиция. Учудващо е предвид на това, че въпреки всичко те като виновна партия би трябвало да са загрижени преди всичко за суверенните ползи на България. "

Според Смилов президентът показва " необичайно държание ", тъй като " Конституцията дава много сериозна независимост на президента да дефинира темпото за сформиране на ново държавно управление ", а главната му задача е да направи всичко допустимо да бъдат преодолени държавна и парламентарна рецесия.

" Неговата задача не е да се стигне допустимо най-бързо до избори, а по-скоро да се изчерпят съществуващите благоприятни условия. Затова му е дадена тази независимост и еластичност на деяние в границите на конституционната процедура. Той избира да я забърза оптимално и да не даде глътка въздух на Народното събрание в оставащото му време.

Две могат да бъдат аргументите. Едната е да се образува оптимално бързо служебно държавно управление и това е по-вероятната причина. Явно цели промени в политиката на страната. Предполагам, първото, което ще се опита да промени, е доставките за газ от " Газпром ".

" Друга възможност е да има някаква сделка за сформиране на държавно управление с трети мандат, тъй че да се бърза да се стигне до него. По-скоро е теоретична тази опция. Може някои от играчите като Има Такъв Народ да са били подведени от други, че такава опция би се осъществила. "

Политическа партия и Демократична България идеологически и като стратегия са доста близко. Въпросът е по какъв начин биха нараснали поддръжката за себе си – дали в случай че се явят дружно или поотделно на изборите. И в двата разновидността има и плюсове, и минуси, разясни Даниел Смилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР