Изглеждаше, че спорът за 110-годишното имение в Канзас Сити е

...
Изглеждаше, че спорът за 110-годишното имение в Канзас Сити е
Коментари Харесай

Отказвайки да пещерата, ядосани братя се опитват да разрушат историческото си имение в Канзас Сити

Изглеждаше, че разногласието за 110-годишното имение в Канзас Сити е решен преди седмици.

Очевидно не.

В четвъртък братята Стивън и Матю Ваутър — чийто дом от 7400 квадратни фута в жанр Класическо възобновление покрай Музея на изкуствата Нелсън-Аткинс беше, срещу волята им, избран за исторически през септември от Канзас Сити Сити Сити Съвета — още веднъж отиват пред Комисията за историческо предпазване на Канзас Сити, с цел да получат позволение за разрушение на къщата.

От април Vawters, чието семейство има това, което е известно като имението на Джордж Б. Ричардс в продължение на 62 години години, са били в яростна борба с тогавашните си сърдечни съседи, които имат вяра, че величественият тухлен дом с извисяващите се бели колони и карета на 4526 Warwick Blvd. заслужава да бъде непокътната.

На 28 септември градският съвет се съгласи със съседите, като сложи дома в Регистъра на историческите места на Канзас Сити. Този ход беше първият път в историята на града, когато частен дом беше избран като исторически срещу волята на притежателите си. Подобно означение значи, че притежателите не могат да вършат никакви промени в екстериора на постройката (да не приказваме за нейното разрушаване), без първо да получат „ документ за приложимост “ от комисията за запазване на историята на града.

Ако на притежателите бъде предоставено „ документ за валидност, те биха могли да съборят къщата незабавно. Ако документът бъде отхвърлен, Vawters ще имат опция да съборят къщата след три години.

Vawters споделят, че ще съборят къщата или в този момент, или след три години.

Убедени, че празната земя коства повече от къщата, Vawters желаят да разрушат структурата, да пренасочат имота от 0,9 акра за комерсиална приложимост и по-късно да продадат парцела на оптималната стойност за комерсиално развиване, като да вземем за пример жилищна постройка.

През юли фамилията подписа контракт с локален строителен бизнесмен Джордж Бърт, който се съгласи да купи парцела за 1,9 милиона $, само че при изискване че няма историческо предопределение и пренасочване на парцела за комерсиална приложимост.

Междувременно съседите не престават да упорстват Ваутър да се опитат да продадат къщата на жилищния пазар, както е, за различна приложимост.

През април съседите Райън Хисер и сътрудникът му Дейвид Тран предложиха на братята 1,25 милиона $ за къщата с концепцията да я трансфорат в бутиков хотел. Hiser и Tran към този момент имат два бутикови хотела с нощувка и закуска в квартал Southmoreland, и двата основани от величествени остарели къщи. Те включват The Truitt Hotel, на 4320 Oak St., и The Aida Hotel KC, на 206 E. 44th St.

Vawters отхвърлиха офертата като прекомерно дребна. Те не престават да упорстват, че домът с остарялото си отопление, ВиК и електричество и някои структурни проблеми не може да се продава на жилищния пазар. Сега, споделят те, има възможност тя да изпадне в по-нататъшен разпад.

„ Определяйки това като историческо, това съвсем подсигурява, че тази къща ще остане празна в продължение на три години, като по този метод ще притегли вандали и скитници “, Vawters сподели в писмо, подадено до историческата комисия. Писмото включва фотоси на счупени прозорци, дружно с одеяла и отпадък към къщата, което допуска, че извършител е спал отвън имението. „ Кварталът Southmoreland желае да избегне празен имот, само че … съществуването на сграда в този парцел в действителност е по-лошо от позиция на скитничеството, в сравнение с празен имот. “

Стив Ваутър сподели пред The ​​Star, „ Имаме възприятието, че сме са били незаслужено третирани. … Ако би трябвало да седим върху това три години и да оставим това историческо означение да изтече, ще го създадем. Това ще насърчи скитничеството и вандализма. Това е тъкмо това, което кварталът не желае. “

Както и преди, Vawters показват, че тяхната къща е единствената еднофамилна жилищна къща, останала в тяхната част на Southmoreland. Множество многофамилни здания, в това число 12-етажната Oak Hall, стоят наоколо.

Част от тяхната петиция, направена от юрист Гриър С. Ланг от компанията Lewis Brisbois Bisgaard & Smith, също твърди, че историческият град процесът на установяване се злоупотребява против Vawters. Те настояват, че заявката за историческо установяване е било „ просто част от тактика на господин (Райън) Хисър за персонален интерес, с цел да се опита да принуди Vawters да продадат парцела при извънредно неизгодни условия, надалеч под справедливата пазарна стойност на земята. “

Ланг твърди, че макар че Хисер неведнъж е казвал на градските управляващи, че към този момент не се интересува от парцела, той въпреки всичко е възобновил офертата си от $1,25 милиона за къщата една седмица откакто е била избрана като историческа.

„ Като се има поради неприятният казус, основан в този момент от приемането на наредбата от града “, написа Ланг, „ без подозрение (ще) има повече безскрупулни купувачи, които, като господин Хисър, в допълнение ще „ въоръжават “ и ще употребяват погрешно историческото название развой (с града като техен непринуден партньор), с цел да се опитат да принудят нежелаещите притежатели на жилища, под насила и на обилни персонални разноски, да продадат парцелите си на дребна част от действителната им стойност.

„ За протокола, Vawters са споделили на господин Hiser и неговия брокер „ не благодаря “.

Правният екип на Vawters по-рано сподели, че ще се извърнат към съда, в случай че е належащо.

Хисър сподели на The Star той възобнови офертата си от 1,25 милиона $, тъй като, както и преди, той желае единствено да избави красива къща. Ако го беше купил, няма желание да го събаря и да строи небостъргач.

„ Това не е нашата цел. И можете да ме държите за това “, сподели Хисер в понеделник. „ Това не е едно от нашите вярвания. Това, което купуваме, би трябвало да го обичаме. И ние сме в това с общността и квартала. Всичко, което сме създали – всеки план, който сме създали – постоянно отиваме в квартала. “

Построен през 1913 година за Джордж Б. Ричардс, богатият притежател на Richards & Conover Hardware Co. домът е с лице от четири коринтски колони, портик и бяла балюстрада. Разполага с пет спални, три и половина бани, необятно централно стълбище и резбовани гипсови тавани. Той е планиран от архитектурната компания Root & Seimens.

Ако Воутърс желаят да продадат, сподели Хисер, той и Тран са подготвени да купят.

„ Можех да имам парите да потеглям - сподели той. „ Бих желал да спася този парцел. Наистина бих. Ако не съм аз този, който ще го избави, уповавам се някой да го направи. Ако желаят да го продадат, това е ужасно. Ако не, това също е ужасно. “

Както Асоциацията на съседите на Саутморленд, по този начин и фондацията с нестопанска цел Historic Kansas City Foundation приканиха своите членове да приказват против молбата на фамилията за разрушение. Изслушването на Комисията за запазване на историята е планувано за 9 часа сутринта в четвъртък.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР