Изглежда вече знаем достатъчно факти за секса и се стараем

...
Изглежда вече знаем достатъчно факти за секса и се стараем
Коментари Харесай

Честият секс състарява? Наистина ли трябва да намалим любовта, за да удължим живота си?

Изглежда към този момент знаем задоволително обстоятелства за секса и се стараем интензивно да прилагаме доста препоръки и познания в интимния си живот. Всеки път обаче се сблъскваме с нови, кое от кое по-изненадващи, открития.

Склонни сме да мислим, че сексът ни зарежда с сила и ни прави по-млади и красиви. Но! Има мнение, че човек остарявал по-бързо, акочесто правел секс. Не желаете да повярвате, само че...

До това не изключително прелестно умозаключение стигнали бразилски учени. След какво, ще попитате? След тестване. На плъхове. За проучването били определени 80 мъжки плъха. След това те били разграничени на групи, които доживели до 3, 6, 12 и 24 месеца. Всяка група била разграничена на две подгрупи – в едната били добавени женски за разплод, в другата – не.

Там, където не били добавени женските, мъжките плъхове живели по-дълго. Причината за това е, че размножаващите се плъхове посочили по-високо равнище на клетъчно окисление. Така учените стигнали до заклучението, че половата интензивност, заради потреблението на сила, може да ускори този нежелателен резултат.



Бразилските учени обосновават резултатите с това, че човешкото тяло има лимитирано количество сила, което се изразходва най-вече за поддържане на метаболизма и регенерацията. Ако тук се добави и половата интензивност, тогава човек ще се изтощи енергийно и ще стартира да старее по-бързо, считат те. Наистина ли е належащо да понижим количеството секс, с цел да удължим живота си?!

Руски експерти имат надалеч по-различно от това на бразилските си сътрудници мнение по въпроса. И сигурно то се отнася много повече за хората, в сравнение с за плъховете. И с право, тъй като мнението на експерт-психолога, съветник в региона на сексологията - Александър Иванов, споделено пред Wday.ru, ще ви успокои.

Според него връзката сред двама влюбени естествено води рано или късно до секс, в резултат на което се събират да живеят дружно. Отношенията преди половия контакт и след началото на взаимния съкровен живот са изцяло разнообразни, само че това е обособена тематика за разискване.

Ако сътрудниците хармонично се приближават един до различен във връзка с характер, полова интензивност, изпитват усеща един към различен, сходни на любовта, отворени са между тях и не се опасяват да признават на колегата своите стремежи и нежелания, тогава техният полов живот неизбежно ще бъде обогатен, изпълнен с нови цветове и усещания един от различен.



В тази връзка специалистът е безапелационен – половата интензивност не състарява, а в противен случай, подмладява тялото. Страхотно е, в случай че и двамата сътрудници изпитват оргазъм при всяка своя креватна среща, това е верният край. По време на оргазъм в кръвообращението се освобождава огромно количество специфични субстанции, нужни на тялото ни, с цел да действа вярно, отбелязва той.

Това несравнимо наслаждение задейства механизми, които предотвратяват стареенето, повяхването на тялото както на мъжете, по този начин и на дамите, оказва помощ за освобождение от насъбрания стрес, понижаване на тревогата и други, добавя още специалистът.

Но и при секса важи правилото, че всяко прекомерно нещо е нездравословно. Тук обаче става въпрос за деформиране на половото държание, което също е обособена тематика.

На базата на всичко гореказано експертът дава следните рекомендации:

1. Разменяйте интимни милувки единствено с човек, който мощно обичате.
2. Не се опасявайте да говорите за възприятията, желанията и подозренията си с колегата си.
3. Ако държите на връзката си, позволете си опити с обичания. Това ще разнообрази половия ви живот и ще го направи по-вълнуващ и забавен.
4. Не се срамувайте един от различен, старайте се да демонстрирате възприятията си освен в леглото. И тогава в живота ви ще се образува баланс и естетика, които неизбежно ще дадат отражение върху здравето, външния тип и лъчение.



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР