Изглежда това е поредният електрически стартъп, който скоро може да

...
Изглежда това е поредният електрически стартъп, който скоро може да
Коментари Харесай

Canoo е изкарал $886 000 през 2023 г., похарчени $1,7 млн. за части полети на шефа й

Изглежда това е следващият електрически стартъп, който скоро може да отпадне от играта. Поне финансовите му резултати приказват за сходен излаз, въпреки от компанията да настояват, че през тази година ще излязат на облага.

През предходната година Canoo е проработил $886 000, само че е похарчил двойно за пътувания на изпълнителния си шеф с частен аероплан. Има и лъч вяра в обстановката, защото през 2022 година облагата е била… $0, загубите – $487 млн., до момента в който през предходната последните та са съкратени на $302 млн.

Предадените на клиенти коли предходната година са… 22, един от тези клиенти е NASA.

Стартъпът планува, че през тази година ще проработи сред $50 и $100 млн., само че доста надалеч от упованията на анализаторите.

И тук стигаме до забавната част. През 2023 година Canoo е похарчила $1,7 млн. за пътуванията на своя началник Тони Акила с частен аероплан. За услугата е била наета Aquila Family Ventures, компания, благосъстоятелност на изпълнителния шеф Акила (Aquila). Нещо повече, Tech Crunch написа, че през 2021 и 2022 година на същата компания са били платени надлежно 1,8 млн. и 1,3 млн. щатски $ за същата услуга, за вози Акила до разнообразни точки на света.

Но схемата не стопира дотук, през 2023 и 2022 година въпросната Aquila Family Ventures е получила от Canoo надлежно $1,7 и 1,1 млн. за поддръжка на услуги и поддръжка на офисите в Джъстин, Тексас.

Звучи като позната скица, нали.

Още любопитни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР