Изглежда търговската война между САЩ и Китай се задълбочава. Huawei

...
Изглежда търговската война между САЩ и Китай се задълбочава. Huawei
Коментари Харесай

Huawei Mate 30 няма да има приложения от Google?

Изглежда комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се задълбочава. Huawei счита да пусне своя нов флагман Huawei Mate 30 Pro, само че от Гугъл разясняват, че в случай че устройството влезе в продажба, то не би трябвало да има конфигурирани услугите на компанията - като Maps, Search, YouTube.

Последното развиване на сагата даде краткотрайна пролонгация на Huawei, само че представител на Гугъл е споделил пред Reuters, че тази пролонгация не касае стартирането на пазара на нови артикули - и по-конкретно Mate 30. Повече от 130 запитвания са били направени от щатски компании за разрешение да продават продуктите си на Huawei, само че нито едно сходно разрешение не е било издадено.

И до момента в който Huawei въпреки всичко може да употребява Android - операционната система е с отворен код - китайската компания има потребност от особено разрешение от Гугъл да включи в софтуерния пакет PlayStore и всички известни приложения на американците. Гугъл също по този начин не разгласи публично дали е подала искане да даде тези приложения на Huawei.

Новите модели от Mate 30 серията ще бъдат публично показани на 18-и септември, тъй че Huawei има доста малко време за реакция да реши този проблем. Липсата на Гугъл приложенията може да се окаже доста сериозен удар по продажбите на другояче обичайно положителните като хардуер Mate телефони. Кой би си купил Android телефон без PlayStore и достъп до най-разпространените и употребявани услуги - Gmail, Maps и впрочем.

Изглежда позициите на двата лагера се трансформират непрестанно - Huawei в началото съобщи, че има лична операционна система в разработка, която може да употребява вместо Android (HongMeng, по-късно публично показана като Harmony OS), само че по-късно публично съобщи, че ще продължи да употребява Android, в случай че държавното управление на Съединени американски щати разреши.

По-малко от три седмици остават до пазарния дебют на Mate 30 устройствата и следва да забележим до къде ще стигне тази война и коя от двете страни ще се окаже победител, в случай че подобен към този момент може да има. Потребителите сигурно губят от сходно стичане на събитията, тъй като пазарът се лишава от доста мощен съперник, а както знаем - конкуренцията постоянно води до по-добри резултати точно за потребителите. Продължаваме да следим тематиката от близко.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР