Изглежда, че в отглеждането на рибки няма нищо сложно, но

...
Изглежда, че в отглеждането на рибки няма нищо сложно, но
Коментари Харесай

Непретенциозни за отглеждане рибки

Изглежда, че в развъждането на рибки няма нищо комплицирано, само че неспазването на обикновени правила може да докара до най-непоправимите последствия, които в последна сметка поставят завършек на фантазията да създадете собствен личен воден ъгъл във вашата стая. За развъждане на някои капризни аквариумни рибки са нужни доста познания и старания.

Ето за какво специалистите предлагат на начинаещите акваристи да не се управляват от типа при избора на бъдещи жители на аквариум, а да избират лесни за развъждане рибки.

Някои от най-непретенциозните типове рибки са:

Гупи

Представители на този тип от дълго време са наричани от доста продавачи рибки за начинаещи. И това въобще не е изненадващо, като се има поради фактът, че развъждането на гупи не основава безусловно никакви компликации, даже за човек, който единствено незадълбочено е осведомен с този развой. Но тук би трябвало да се означи, че макар че са доста непретенциозни, въпреки всичко е по-добре да не се отглеждат в елементарен буркан, цялостен с чешмяна вода.

Пецилия

Спокойни и непретенциозни аквариумни риби. В естествената им среда те имат жълто-кафяв цвят с дребни тъкми петънца, ситуирани по-близо до опашката. Аквариумните им родственици могат да бъдат в най-различни цветове и нюанси. Отглеждането на такива риби не е мъчно заради техния спокоен и кротичък темперамент. Що се отнася до храненето, сухата храна е най-подходяща за тях.

Хелер

 Хелер

Представители на този тип се отличават с присъщия си ослепителен коралов цвят. Те също имат емфатичен полов диморфизъм, което улеснява различаването на женската от мъжката. Представителите на „ мощния пол “ имат по-скромни размери и долната част на опашната перка е мощно издължена под формата на меч.

Рибка Кардинал

Малки и сладки, рибките Кардинал са доста дейни и не са взискателни. Те елементарно се схващат с други дребни жители на водния свят. Мъжките нормално са по-ярки от женските и се разграничават с по-плосък стомах, до момента в който при женските той е объл и по-пълен.

Рибки Бети

Вероятно това са най-непретенциозните аквариумни риби, тези, които имат минимални условия за средата. Единственият негатив на тези риби е нападателният темперамент. Изискват непрекъсната топла (22-26 °C) вода. Седмичното сменяне на една трета от размера на аквариума е наложително.

Скаларии

 Скалария

Мудните хубавици, позиращи на стъкло, също са включени в листата на „ Най-непретенциозните аквариумни риби “. Те устоят на сезонни промени в температурата на водата, само че изискват аквариум с огромни размери (от към 50 литра) с дестилация и помпа.

Аквариумно сомче

Всеки от подвида е прелестен „ градинар “. Те освен ще се грижат за вашите растения и ще почистват стъклото на аквариума, само че не изискват и съвсем никакви грижи. Те умерено толерират спада на температурата и мръсната вода. Единственият минус е, че те постоянно се крият, само че са отлични съседи за всевъзможен тип риба. Препоръчително е обаче да поставите помпа в аквариума.

Ако сте решили да си купите рибки, тези непретенциозни аквариумни рибки са чудесни за начало. Те се гледат елементарно и не са капризни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР