Изглежда, че има потенциал Samsung да пренесе част от мощта

...
Изглежда, че има потенциал Samsung да пренесе част от мощта
Коментари Харесай

Samsung работи по собствена версия на трасирането на лъчи за смартфоните си

Изглежда, че има капацитет Samsung да придвижи част от мощта на геймърските компютри в своите смарт телефони в бъдеще.

Според отчет на KoreaDaily се твърди, че Институтът за напреднали технологии на Samsung (SAIT) се приготвя да включи „ цялостна технология за трасиране на лъчи “ в процесорите си Exynos след 2025 година. Според спекулациите, версията на Samsung би могла да се конкурира с технологията във видеокартите на NVIDIA и AMD, употребявани най-често за укрепване на игровото преживяване в доста геймърски компютри.

За тези, които не са наясно – трасирането на лъчи е технология, която разрешава на игрите да демонстрират реалистични светлинни отблясъци от водни повърхности или от стъкло.

Според слуховете, Samsung ще ползва трасирането на лъчи към всеки аспект на игрите, а освен към областите, в които се отразява светлината. SAIT явно създава нов способ за реализиране на това, наименуван „ невро суперсемплиране “. Това задвижвано от изкуствен интелект суперсемплиране ще помогне за превръщането на нискокачествените изображения във висококачествени, без да затруднява работата на процесора.

В центъра на всичко това наподобява е „ невронната реорганизация на лъчи “ на Samsung, която може да свърши по-голямата част от работата във връзка с трасирането на лъчи. Ще влезе в действие и антиалайзингът, който ще изглажда ръбовете на обектите в игрите (подобно на персоналните компютри).

Предполага се, че в поддръжка на това е нов невронен процесор (NPU), който да „ задълбочи “ логаритъма за трасиране на лъчи.

Както беше посочено по-рано, тези графични усъвършенствания за Samsung може да се появят едвам след 2025 година, което значи, че Galaxy S26 или идващите модели могат да се възползват от тях. Въпреки това, серията Galaxy S25 ще може да се възползва от новите ядра от клас PC на Qualcomm за нейния флагмански процесор Snapdragon 8 Gen 4.

Цялата тази мощност и капацитет обаче може да нанесе съществени вреди на цената, защото се допуска, че чипът може да увеличи цените на серията Galaxy S25 и даже на сгъваемите устройства на Samsung.

Засега пред близкото ни бъдеще стои серията Galaxy S24 и евентуалното потребление на Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy и Exynos 2400 за устройствата в Европа. И двата чипа са основани със мощна настройка към изкуствения разсъдък, защото Samsung се стреми да сътвори „ ИИ телефон “ с стартирането на серията на пазара през идната година с функционалности като генериране на текст, фотоси и код.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР