Изглежда, че ако парите не могат да купят любов, то

...
Изглежда, че ако парите не могат да купят любов, то
Коментари Харесай

Едно финансово решение ще направи брака ви дълъг и щастлив

Изглежда, че в случай че парите не могат да купят обич, то за щастливия брак това важи в цялостна мощ. Общата банкова сметка е ключът към дълъг и благополучен взаимен живот за една двойка и мощно семейство, откриха учени от университета на Илинойс. Членовете на фамилна двойка, които имат общи банкови сметки, са по-уверени един в различен и в взаимното бъдеще и по-малко се карат за пари.

Изследователите са разгледали 230 двойки, които са били сгодени или неотдавна женени в продължение на две години, написа Science Daily. В началото на процеса на наблюдаване всички участници имали свои персонални банкови сметки. След това от двойките бяха образувани три обособени групи: с обща „ кутия “, с обособени банкови сметки, а третата група беше поканена да направи независим избор и по какъв начин би било по-удобно за тях да ръководят финансите си.

В резултат на това, посредством въпросници, откривателите откриха, че двойките с общи банкови сметки след две години правят оценка връзката си доста по-високо от тези с обособени пари.

Една от аргументите за триумфа на този метод към брака е, че сътрудниците просто не могат без връзка и в детайли разискване на бъдещето си, в това число обмисляне на броя на децата, времето на появяването им, размера на жилището или къщата и други детайлности от фамилния живот.

„ Хората постоянно назоваха себе си „ едно цяло “, когато ги помолихме да опишат връзката си “, споделя създателят на проучването Джени Олсън, социолог, описвайки двойки със взаимни банкови сметки.

Но тези, които избраха да оставят парите си настрани, подсъзнателно не бяха фокусирани върху взаимно бъдеще и си имаха вяра по-малко. Около 20% от двойките в изследването не са издържали повече от две години дружно, а броят на " отпадналите " се състои основно от тези, които не са обединили банковите си сметки.

Сред другите ключове към сполучливия брак специалистите от университета в Рочестър показват:

- Редовна връзка между тях, умеене да изразявате мнението си и да чувате колегата си и взаимно да развивате обща позиция.

- Покажете своята признателност към брачна половинка си устно и с каузи.

- Оставете на колегата правото да има лична позиция и в това време да дава отговор на желанията на другия.

- Празнувайте празниците на двойката, само че също по този начин не забравяйте за персоналното пространство и време на другия.

- Поемете отговорност за приноса си към връзките на двойката и се научете да простите на себе си и на обичания човек.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР