Издигането на националния флаг на друга държава е на ръба

...
Издигането на националния флаг на друга държава е на ръба
Коментари Харесай

Деян Николов: Украинското знаме се вее незаконно от сградата на Столична община и в противовес с международното право

" Издигането на националния байрак на друга страна е на ръба на закона от една страна, от друга – неспазване на протокола, да не приказваме за унизителната обстановка, в която слагаме българския байрак. Разбирам, че се пробват някаква взаимност да демонстрираме, само че не това е методът “, сподели общинският консултант от „ Възраждане “ Деян Николов на съвещание на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие във връзка украинското знаме, което към този момент две години се вее от постройката на Столична община.

Според него, по този начин издигнато едно непознато знаме значи две неща – или символизира посещаване на посланик от тази страна, или окупация.

„ Въпросът е по-скоро от морална позиция това, което е най-тревожно, е лицемерието, с което Столичен общински препоръки и Столична община подхождат към обстановката, тъй като в случай че в действителност приказваме за проявление на някаква съпричастност или взаимност, тогава изниква най-нормалният въпрос -  защо не демонстрираме такава взаимност и съпричастност към десетки други военни спорове по целия свят, които има в последните 60, 70, 80 години от Втората международна война насам. И в случай че би трябвало всякога, когато има някаква несправедливост по своята същина, ние да бъдем съпричастни по този метод, това значи да издигаме националните знамена на редица други страни. “, попита Деян Николов останалите общински съветници.

Той напомни, че в решението на Общинския съвет е записано, че знамето ще стои върху постройката на ул. " Московска " до привършване на войната.

„ Обаче по силата на интернационалното право няма оповестена война, т.е. няма и стартирала война – т.е. ние хипотетично сме решили, че Украйна е във война. Нека най-малко да изчакаме да влезе във война и тогава публично, съгласно интернационалното право, да окачим флага там и когато завърши войната, пък да го свалим. Тоест, украинският байрак сега е комплициран безусловно в несъгласие на това, което е записано в решението на Общинския съвет. Най-обидното от цялата обстановка е, че това знаме е сложено на постройката под напън. Международен геополитически напън за проявление на съпричастност към една обстановка, в която Съединените щати и Русия имат конфликт на територията на Украйна. Лицемерието не свършва до такава степен, тъй като имахме среща с Държавната организация за бежанците. Всички тези, които бягат от Сирия, Афганистан, Египет, Мароко и редица страни, в които в действителност има военни дейности и доста по-тежки проблеми, минават през извънредно тежка процедура за приемане на статут на протекция. В същото време украинците, влизайки в България и предоставяйки единствено документи, съгласно европейската инструкция автоматизирано им се дава подобен статут. Изключително е лицемерно. И мястото на украинското знаме не е там, тъй като никому не е нужно да сътворяваме разделяне и напрежение “, сподели още Деян Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР