Издигането на кандидат-президентска двойка от ДПС е знак, че демокрацията

...
Издигането на кандидат-президентска двойка от ДПС е знак, че демокрацията
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Хората обичат Делян Пеевски

Издигането на кандидат-президентска двойка от Движение за права и свободи е знак, че демокрацията в България е достигнала до това равнище, в което правото на всеки български жител да избира и да бъде избиран, се въплъщава в това претендентът за държавен глава да е с нетрадиционно българско име. Това съобщи Искра Михайлова, претендент на Движението за вицепрезидент в изявление за бТВ.

Демокрацията изисква старания да се отстоява всеки ден, да се помни, тъй като доста бързо и елементарно се оказа, че тя се нарушава, акцентира Михайлова. И добави, че с кандидат-президентската си двойка Движение за права и свободи прави крачка напред, като резултатите най-после ще покажат каква е била тази крачка –премерена или малко по-голяма от упованията на българското общество.

Мантрата „ в никакъв случай с Движение за права и свободи ” демонстрира какъв брой е комфортно да се уточни Движение за права и свободи като зложелател – другите, тези които демонстрират, че когато вземат участие в ръководството или във вземането на решения, отстояват личната си позиция и не могат да бъдат пречупени, разяснява Михайлова опитите на останалите политически сили да изолират Движението.

30 години Движение за права и свободи е поемало големи отговорности и огромните стъпки в развиването на България са се случвали с негово присъединяване, напомни Искра Михайлова. Тя акцентира, че дружно с претендента на Движение за права и свободи за президент  водача Мустафа Карадайъ имат доста сериозна поддръжка в Европа. И посочи мощното наличие на елита на Движението на управителните позиции в Европа. Президент на АЛДЕ е Илхан Кючюк, на младежката демократична юноша е Антоанета Асенова, самата Михайлова бе избрана отново за зам.-председател на третата по величина група в ЕН „ Обнови Европа ”, а цялата общоевропейска селскостопанска политика се управлява от Атидже Алиева-Вели.

За мен Пеевски е моят сътрудник Делян. Познавам го, били сме дружно претенденти в Пазарджишки изборен регион, били сме дружно депутати от Пазарджишки изборен регион. Познавам Делян не като предприемача Пеевски, а като индивида,  посрещан с любов от неговите гласоподаватели. Той е доста хуманен с хората. За нас постоянно връзката с хората, които ни избират е извънредно значима. Затова Делян е значим - тъй като хората го обичат, сподели Искра Михайлова. На въпрос за глобите по закона „ Магнитски ” тя отговори: „ Законът „ Магнитски ” не работи на територията на Европейски Съюз. Той е особено създаден, с цел да отбрани ползите на американските жители. Използването на закона „ Магнитски ” против един човек, а по-късно и против доста хора, е нелегално и неприемливо. ”.

Искра Михайлова описа по какъв начин в цяла Европа работи зеленият документ, само че популацията на обособените страни е над 80% имунизирано. За страдание, министерството на опазването на здравето не направи сериозна акция за имунизацията, разяснява тя. И бе безапелационна: „ Ваксините са решението ”.

По въпроса за цената на тока Искра Михайлова съобщи, че това безвремие, в които страната ни влезе с неналичието на постоянен кабинет, се отразява във всички сфери, в това число и в енергетиката.

Не е загадка, че цените на газа се покачват, нито че Китай употребява голямо количество сила, нито че Русия няма да усили доставките, сподели Михайлова и добави: „ Комисарят по енергийните въпроси предложи пакет от ограничения преди повече от 2 седмици. Не съм чула служебното държавно управление да каже кои от тези ограничения ще употребява. А страни, които смъкват цената на тока с възобновима сила, към този момент се възползваха. Мерките са както в помощ на бизнеса, по този начин и в поддръжка на  съответния човек от всички уязвими групи ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР