Издигането на Елена Йончева за водач на листата на БСП

...
Издигането на Елена Йончева за водач на листата на БСП
Коментари Харесай

Александър Симов: ГЕРБ не е партия, а корпорация за лобистки закони

Издигането на Елена Йончева за лидер на листата на Българска социалистическа партия на евровота не е честен фалш, а знак, че Българска социалистическа партия търси фигура, която показва най-добре борбата и нетърпимостта към всичко, което се случва в страната. Това сподели за " Фокус " депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.
Той разяснява позицията на ГЕРБ, в която партията пита „ какъв е моралният прочит на издигането за лидер на листата за евродепутати на Българска социалистическа партия на Елена Йончева, която е с повдигнато обвиняване за пране на пари в изключително огромни размери “. Александър Симов разяснява, че от ГЕРБ настояват, че повдигнато обвиняване е надали не доказателство за виновност. „ Точно поради това схващане България заплати 7 пъти поради акции на Цветан Цветанов по каузи в Страсбург. Елена Йончева се снабди с това обвиняване поради ролята си на непрекъснат герой против тази паяжина на „ гейтове “, „ суджуци “ и всевъзможни други корпоративни схеми “, съобщи Александър Симов. По отношение на оставките поради „ Апартаментгейт “ Александър Симов сподели, че никакво възприятие за правдивост не може да бъде задоволено.
„ Това не е антикорупционен ентусиазъм за изчистване, както се пробват да го показват дежурните по обич към ГЕРБ медии. Това е премахване на неуместните очевидци или опит за спешен пиар - бързо да бъдат изтикани в сенките фигури, които със своето наличие непрекъснато припомнят, че ГЕРБ не е партия, а корпорация, която е овладяла производството на лобистки закони “, добави Александър Симов. По думите му цялата серия от кавги демонстрира, че политическа легитимност в това болшинство няма и предварителните избори са единственият естествен излаз от такава обстановка на рецесия. „ В такава обстановка разумната политическа стъпка е Бойко Борисов и ГЕРБ да потърсят ново политическо доверие. Но те са вътрешно обезсилени и морално разкостени и тъкмо поради това не желаят да се явяват пред урните. Патетичните уверения, че ГЕРБ е във върха си и ще покаже нови резултати, се разрушават пред тихото стържене със зъби, което българските жители показват пред тази нагла изява на разкош, надменност и политически цинизъм. Този парламент е в историята, въпросът е по кое време ще го осъзнае “, сподели още Александър Симов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР