Издателство Просвета вече има одобрени учебници по всички предмети от

...
Издателство Просвета вече има одобрени учебници по всички предмети от
Коментари Харесай

МОН одобри новите учебници от първи до десети клас

Издателство " Просвета " към този момент има утвърдени учебници по всички предмети от първи до десети клас, откакто оценителните комисии на Министерството на образованието и науката /МОН/ дадоха през днешния ден оптималната оценка за всички нови учебници на издателската група за четвърти и десети клас, оповестяват от ведомството.

Оценителите утвърдиха както печатните издания, по този начин и електронните им разновидности. За първи път десетокласниците ще имат опцията да учат и по електронни учебници, които дават отговор на най-високите европейски стандарти, осведомят от издателството. В процедурата за нови учебници за четвърти и десети клас издателство " Просвета " е показало най-вече заглавия за оценяване.

" Предлагаме два цялостни комплекта по всички предмети за четвърти клас - " Голямото премеждие " на " Просвета плюс ", и " Чуден свят " на " Просвета- София ", е декларирала Кина Андреева - основен редактор на издателската група.

Същите авторски колективи са основали и учебниците за първи, втори и трети клас, които са най-предпочитаните от учителите в страната. Извън двата комплекта за четвърти клас " Просвета " предлага за четвърти клас и по един учебник по непознат език - британски, немски и съветски. За десети клас издателската група е основала 15 плана по всички изучавани предмети, като по някои от тях има по два учебника, дело на разнообразни авторски екипи. Те са с логото на " Просвета ", " Просвета АзБуки " и на " Просвета плюс ".

След утвърждението от МОН идва вторият значим стадий - учителите би трябвало да оценят и изберат учебника, по който ще преподават в учебно заведение през идната 2019/2020 образователна година. За да получи оценка " използван ", един план би трябвало да събере минимум 50 % поддръжка. От " Просвета " подсигуряват, че ще доставят на учебните заведения всички печатни учебници в периодите, избрани от МОН.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР