Издателите на Oxford English Dictionary (OED) работят за по-доброто отразяване

...
Издателите на Oxford English Dictionary (OED) работят за по-доброто отразяване
Коментари Харесай

Оксфордският речник се зае да обяснява още повече що е то расизъм

Издателите на Oxford English Dictionary (OED) работят за по-доброто отразяване на концепцията за расизма в своите избрания, съобщи Ела Пърсивал, представител на Оксфордския университет, пред РИА Новости.
Според нея, разширението на речника в тази област става в подтекста на световните антирасистки митинги, породени от гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, написа БГНЕС.
Пърсивал призна, че макар че определението за расизъм е преразгледано при публикуването на речника за 2019 година, лексикографското прецизиране на това разбиране би трябвало да бъде още по-пълно и тъкмо.
" Работим върху нови публикации за термините " институционален расизъм " и " последователен расизъм ". Това е належащо, с цел да се изразят по-ясно и да се обяснят другите аспекти на расизма и неговото влияние върху обществото ", сподели Пърсивал.
По-рано беше обявено, че издателите на американския речник Merriam-Webster взеха решение да изяснят по-внимателно определението за расизъм по рекомендация на афроамериканец, който предложи да се добави връзка към обстоятелството за систематичното подтисничество на чернокожите в Съединени американски щати.
Още: " Филмови стрийминг платформи всеобщо стопират от лъчение " расистки продукции "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР