Изданието разширява онлайн абонатите си с още 322 хил. души

...
Изданието разширява онлайн абонатите си с още 322 хил. души
Коментари Харесай

Wall Street Journal спира печатните си издания в Европа и Азия

Изданието уголемява онлайн клиентите си с още 322 хиляди души през последното финансово тримесечие, като приходите от тази активност са достигнали 1.27 млн. паунда

Още по тематиката
Wall Street Journal ще се предлага единствено в цифров формат в Европа

В Азия изданието ще излиза единствено в някои страни
3 юли 2017
Голямото преливане:

Съдържанието от Time Warner - гратис единствено за клиенти на AOL
30 ное 2002

Американският Wall Street Journal ще спре да издава своите азиатски и европейски печатни издания поради спадащите доходи и по-широкото преструктуриране на редакциите, оповестява в. Guardian. В петък компанията спря да разгласява настрана издание за Европа, а азиатското й издание ще престане да излиза на 7 октомври.

Причините

Решението идва, откакто компанията, майка на Wall Street Journal - News Corp, регистрира загуба от 643 млн. $ за последната фискална година, завършила на 30 юни. През предходната година притежателят на американското издание регистрира облага от 235 млн. $.

Wall Street Journal стартира да печата обособен азиатски брой през 1976 година, а европейското му издание излиза за пръв път през 1983 година Американското издание на Wall Street Journal ще бъде разполагаем в някои градове на по-късна и към момента неопределена дата.

Онлайн миграция

Въпреки последните загуби абонаментите за онлайн изданието се усилват и медията възнамерява да се концентрира върху насърчаването на клиенти в Азия и Европа да четат онлайн. В изказване на компанията се споделя, че онлайн абонаментите са създали продължаването на задграничните издания неефективно.

Цената на вестника в Хонконг, където е азиатската му централа, е към 2.20 паунда, а шестмесечният цифров абонамент е 82 $. Изданието уголемява онлайн клиентите си с още 322 хиляди души през последното финансово тримесечие, като приходите от тази активност са достигнали 1.27 млн. паунда.

Още през юни 2017 година се появиха информации, съгласно които Wall Street Journal ще спре печатните си издания отвън Съединени американски щати. През миналата година редица кореспонденти и редактори на изданието го напуснаха поради метода, по който беше отразяван новият американски президент Доналд Тръмп.
Смята се, че чиновниците са " непосредствено заличени " от редактора Джери Бейкър, за който има информация, че е с положителни връзки с Тръмп.

Преориентирането на компанията е част от по-обширното модернизиране на сектора, където от ден на ден издания се концентрират върху електронните абонаменти за сметка на физическите вестници. Причина са приходите от платена реклама при печатните издания, които са доста по-малко по отношение на цифровите, което съставлява проблем за вестниците.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР