Издал съм заповедта за експулсиране въз основа на Закона за

...
Издал съм заповедта за експулсиране въз основа на Закона за
Коментари Харесай

Директорът на Миграция преценил, че Полфрийман е заплаха за обществения ред

Издал съм заповедта за експулсиране въз основа на Закона за чужденците, защото съм решил, че наличието му в страната съставлява сериозна опасност за публичния ред. За застраховане на тази мярка Джок Полфрийман е настанен в дома и са подхванати всички дейности по неговото експулсиране. Това съобщи шефът на дирекция „ Миграция “ в Министерство на вътрешните работи Николай Николов, представен от Дарикнюз. Австралиецът продължава да се намира в дома за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци. Експулсирането му на този стадий остава невероятно, тъй като все още на издаване на заповедта той няма годен документ за идентичност. От друга стана пък му е наложена и възбрана да напуща страната.
Уведомени сме от австралийските дипломати, че той разполага с документи за пътешестване, които към момента се намират у тях и са подхванати дейности по искане на снемане на възбраната, посочи Николов. Едновременно с това Полфрийман има и възбрана да влиза у нас, както и в държавите-членки на Шенгенското пространство, тъй като тя е част от заповедта за експулсиране.
Междувременно Върховен касационен съд изтегли делото му с две седмици и го насрочи за 7 октомври.
Разбира се, че ще го уведомим, както сме го правили до момента. Той владее документално и говоримо български език и връзката е добра. Поведението му е обикновено, не основава проблеми. За него се поставят грижи, като към всички настанени лица – толерантно, в рамите на закона. Всичко му е обезпечено, посочи шефът на дирекция „ Миграция “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР