Изчисленията на университетския преподавател Клиф Арнол стигат до заключението, че

...
Изчисленията на университетския преподавател Клиф Арнол стигат до заключението, че
Коментари Харесай

Първият понеделник е най-депресиращият ден на годината

Изчисленията на университетския учител Клиф Арнол стигат до заключението, че 6 януари е най-депресиращият и тъмен ден за огромна част от хората.

Арнол е нарекъл този ден Мрачният понеделник и съгласно него неприятното въодушевление и безпричинната паника ще са всекидневно положение за множеството хора.

Заключението на университетския учител се основава на разнообразни фактори като метеорологичните условия, насъбраните отговорности, неизпълнените новогодишни обещания и броя на миналите дни от края на коледните празници.

През последните 3 години учените са анализирали 2 милиона изявления в обществената мрежа Twitter на британци и са открили, че отрицателните мисли и неприятното въодушевление са най-характерни за първия понеделник след настъпването на новата календарна година.

 Стрес

Голям % от изявленията са показвали унило въодушевление, възприятие за виновност и открит отвод от воденето на здравословен метод на живот.

Анализът е посочил още, че по това време на годината хората се оплакват 6 пъти повече, като мъжете са по-депресирани от дамите.

Правните специалисти въпреки това настояват, че първият понеделник от новата година е денят, в който най-често започват бракоразводни каузи.

Адвокатите на Острова са открили, че хората се развеждат най-често през януари, като разводите през първия месец от годината са 2 пъти повече спрямо останалите месеци от календара.

Септември е вторият по известност месец, през който стартират процедури за бракоразвод.

 Скандали

Данните на уеб страницата Divorce Depot.co.uk са посочили, че 1.8 милиона от двойките се карат по време на отмора или към коледните празници.

Според интервюираните факторите, които провокират напрежение във връзката към Коледа, са терзание за парите, злоупотребата с алкохол и различията по отношение на домакинските отговорности.

Институтът за водачество и мениджмънт открил, че един на всеки петима сменя работната си позиция при започване на годината.

За най-щастливите интервали от годината се считат Коледа, Бъдни вечер, Нова година и Свети Валентин.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР