Изчезналият мъж от Лас Вегас почина сам, защото болницата му даде фалшиво име вместо „Джон Доу“, казва сестрата

...
ЛАС ВЕГАС (KLAS) — Жена от Лас Вегас не можа
Коментари Харесай

ЛАС ВЕГАС (KLAS) — Жена от Лас Вегас не можа да намери брат си, който не успя да се върне у дома, в отчасти защото болницата, където парамедиците го отведоха, след като колабира, му даде фалшиво име.

60-годишният Клифърд Алън почина на 27 юли в болница MountainView, потвърдиха от съдебния лекар на окръг Кларк пред разследващите 8 News Now.

„Можех да съм там, за да държа ръката му“, каза сестрата на Алън, Лавон Брубек. „Можех да го нарека с името му.“

Алън и Брубек живееха заедно в северозападната долина. Тя каза, че той е станал неин най-добър приятел и спътник след смъртта на съпруга й преди повече от 10 години.

„Той ходеше с мен навсякъде“, каза тя.

За Алън не беше странно да напусне къщата за няколко дни, каза Брубек.

16 юли беше различен.

„Той не се свърза с мен“, каза Брубек за дните след това. „Продължавах да се опитвам да му се обадя и телефонът му отиваше на гласова поща.“

След няколко дни мълчание Брубек, пенсионирана медицинска сестра, се разтревожи. Брат й страдаше от ХОББ, каза тя, и беше различно от него да не вдига телефона си.

„Обадих се на всяка болница в Лас Вегас – на всяка болница“, каза тя. „Бих го попитал по име и тъй като съм кърмачка, бих казал: „Имате ли Джон Доус там?“

Джон Доу и Джейн Доу са стандартните имена за неидентифицирани лица.

Когато Брубек намери брат си, беше почти краят на юли. Клифърд Алън беше мъртъв.

„Дори не успях да го хвана за ръката или дори да го видя, преди да отиде при съдебния лекар“, каза Брубек.

Да разбера какво се е случило с брат й щеше да бъде разследване за нея. Брубек получи телефонната сметка на брат си и се обади на последния номер в нея. Тя ще разбере, че брат й е колабирал в търговска зона близо до булевардите West Lake Mead и Rainbow някъде около 21 юли.

Няколко души са й казали, че брат й е лежал там осем часа.

„Хората го видяха и никой не отговори на това“, каза Брубек. „Онзи ден беше 115 градуса и той лежеше на пълно слънце и никой не го повика.“

По някое време през тези осем часа някой открадна портфейла, идентификацията и кислородния резервоар на Алън, каза Брубек. Продавачка в близкия магазин по-късно извика парамедици, когато разбра, че мъжът, по-късно идентифициран като Алън, не е помръднал.

„Дори не го оставиха с карта на играч с името му – нищо,” каза Брубек.

С телесна температура от 106 градуса, спешните лекари доведоха Алън в MountainView, една от многото болници, които Брубек звънеше отново и отново.

„В крайна сметка те бяха казвайки, че нямаме никакъв Клифърд Алънс и нямаме никакъв Джон Дос“, каза следователят от 8 News Now Дейвид Чарнс на Брубек.

„Няма Джон Дос, няма Клифърд Алънс“, каза тя. „Не, не мога да говоря с администрацията. Всичко беше „не“.“

Брубек питаше болницата за тези две имена. По-късно тя научила, че болницата е дала истинско име на брат й: Нолан Доу. Политика на MountainView е да назовава неидентифицирания за целите на записите, каза говорител на болницата пред 8 News Now Investigators.

„По принцип той беше в кома, предполагам за 10-те дни, през които беше там,“ Брубек каза.

Алън ще умре сам в болничното легло, въпреки че сестра му направи всичко по силите си, за да го намери. В крайна сметка коронерът беше този, който положително идентифицира Алън от снимка, която член на семейството донесе в офиса почти две седмици след като той напусна дома.

Брубек също подаде доклад за изчезнал човек в полицията на метрото в Лас Вегас. По онова време полицията нямаше данни за Алън, защото той нямаше документ за самоличност. Докладът е подаден на 26 юли, един ден преди смъртта на Алън.

Говорител на MountainView предостави следното изявление:

Всеки път, когато пациентът има лошо резултат, ние сме обезсърчени и изпитваме най-голямо състрадание към засегнатите членове на семейството. Съжаляваме, че някой трябва да преживее нещо подобно.

Въпреки че не можем конкретно да коментираме този случай поради HIPAA, мога да споделя нашата обща политика. Съгласно нашите правила MountainView не предоставя информация за случайни обаждащи се за неидентифицирани пациенти поради HIPAA.

Съгласно нашите правила болницата идентифицира анонимни пациенти с фамилното име „Доу“, но присвоява различни собствени имена, за да предотврати сливането на медицински досиета.

Ние работим усърдно зад кулисите, за да идентифицираме неназовани пациенти с нашите партньори от общността. Работим с нашите партньори в общността, за да идентифицираме хората, които идват, и когато е възможно, свързваме пациентите със семейството.

Говорител на полицията на Metro предостави това изявление:

LVMPD Missing Persons Detail получава искания от нашите партньорски болници в общността за идентифициране на пациенти на Jane/John Doe, поверени на техните грижи, без физическа идентификация или възможност да се идентифицират. При обстоятелства, при които LVMPD смята, че пациентът е свързан с разследване, като активно изчезнало лице, подробностите за изчезналите лица ще използват ресурси за разследване, за да подпомогнат идентифицирането на пациента.

Причината и начинът на смъртта на Алън остават висящи към вторник.

Три болнични организации отказаха да коментират политиката.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, отидете до KLAS.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР