Изчакахме всички доклади - на българските служби, и на министерството

...
Изчакахме всички доклади - на българските служби, и на министерството
Коментари Харесай

Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата

Изчакахме всички отчети - на българските служби, и на министерството на стопанската система, и на непрекъснатия представител на страната в " Лукойл " . Срокът от септември месец се удостовери като най-малък. Но най-малък период може да бъде евентуално 1 март . Всичко преди 1 март носи действителен риск съгласно министрите, службите и непрекъснатия представител за повишаване на цените на българския пазар и неустановеност на доставките. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков на брифинг след Съвета по сигурност.

По думите му те са подготвени да съкратят оферти период от 15 март до 1 март за преустановяване на дерогацията.

" За мен беше значимо да останат до края на срещата, с цел да се видят всички отзиви. Всеки депутат е задължен да се запознае обективната информация и да вземе решение ", разяснява Петков напускането на представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи на срещата още преди да е завършила.

" Агенция " Митници " има опция да управлява износа. Сега прави насрещни инспекции с страните, които получават този експорт. Бензин и дизела може да се изнася единствено за Украйна, там ще има инспекции. За артикули с екологичен риск би трябвало да се препотвърди, че всеки един подобен експорт има такова наличие ", уточни депутатът от ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

" Базовият нефт на рафинерията постоянно е бил съветски. Спада на първите 50% и спада на вторите 50% имат огромна разлика. Първите 50% се смесват с съветския нефт, при вторите би трябвало самата база да бъде заменена, за което се изисква софтуерно време ", уточни Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР