Избухването на война срещу Иран ще подпали целия Близък изток.

...
Избухването на война срещу Иран ще подпали целия Близък изток.
Коментари Харесай

Хизбула щяла да брани Иран

Избухването на война против Иран " ще подпали целия Близък изток ". Такова предизвестие беше изпратено до Съединените щати и техните съдружници в петък в Бейрут от водача на шиитската партия Хизбула, шейх Хасан Насрала, чиято тирада беше излъчена онлайн по телевизия " Ал Манар ".

" Всеки, който тласка района към война, би трябвало да знае, че фронтът на опозиция в този момент включва Палестина, Ливан, Сирия, Ирак, Иран и Йемен ", акцентира той. при положение на спор в Персийския залив ".
 Нетаняху се закани да смаже „ Хизбула”
Нетаняху се закани да смаже „ Хизбула ”

През уикенда чухме самохвалството на Насрала

Насрала напомни, че бойците на Хизбула и техните съдружници не разрешават на Съединени американски щати да осъществят своите проекти в Сирия . " Що се отнася до Израел, той няма да рискува в този момент да стартира война против Ливан, тъй като знае, че салдото на силите се е трансформирал в интерес на Хизбула ", сподели шиитският политик.

Лидерът на " Хизбула " не е първи път излиза с сходно предизвестие. Така в телевизионно послание от 1 юни той съобщи, че " американските войски и уреди в района ще бъдат атакувани и унищожени, в случай че се стартира война против Иран ". Според него спорът " ще премине оттатък иранските граници, а Израел дружно със саудитското кралство ще заплати цена за това ".
 „ Хизбула”: Израел ще бъде премахнат при война сред Съединени американски щати и Иран
„ Хизбула ”: Израел ще бъде премахнат при война сред Съединени американски щати и Иран

Иран има качествата да бомбардира Израел със жестокост и сил

Хизбула е единствената партия в Ливан, която има паравоенни групи. От 2012 година нейните милиции водят сражения в Сирия на страната на държавните войски.

Шиитската партия, която е показана в държавното управление и Народното събрание на Ливан, е приета за терористична организация в Съединени американски щати, Израел и страните от Съвета за съдействие в Персийския залив. Вашингтон, Тел Авив и арабските монархии за произвеждане на нефт смятат Хизбула за инструмент на иранската интервенция в Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР