Избухналият в неделя огромен расистки скандал в НАСКАР Къп Сериите

...
Избухналият в неделя огромен расистки скандал в НАСКАР Къп Сериите
Коментари Харесай

Расисткият скандал в НАСКАР се оказа фалшива тревога

Избухналият в неделя голям расистки скандал в НАСКАР Къп Сериите се оказа подправена паника. До това умозаключение стигнаха следователите от ФБР. Припомняме, че в неделя по време на забавянето поради пороен дъжд на конкуренцията на „ Таладега “, в гаража на Бъба Уолъс бе открита въжена примка от бесило.

Самият Уолъс, който е единственият тъмнокож играч в топ дивизията на НАСКАР, не е видял примката, само че това действие бе признато доста съществено от НАСКАР, които мигновено започнаха следствие. В понеделник към следствието се причислиха и федералните управляващи. Въпросното въже, поради което избухна абсурдът, се оказа, че служи за затваряне на вратата на гаража, в който е бил позициониран екипът на Уолъс през уикенда. Въжето е било в този гараж минимум от надпреварата на същото трасе през октомври 2019 година. Това стана ясно, откакто от Wood Brothers Racing показаха видео доказателство от въпросния уикенд, в който те са заемали въпросния гараж № 4.

„ В понеделник 15 специфични сътрудници на ФБР организираха голям брой разпити по отношение на обстановката на „ Таладега “. След деликатен разбор и оглед на доказателствата стигнахме до умозаключение, че няма осъществено закононарушение от ненавист, с това разгласяваме случая за завършен “, се споделя в прессъобщението на ФБР.

НАСКАР от своя страна също пуснаха известие, в което благодарят на ФБР за бързата реакция. Същевременно НАСКАР обявиха, че при всеки идващ сходен случай ще реагират посъщия сюжет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР