Избраният за депутат от БСП в Русе Крум Зарков обяви,

...
Избраният за депутат от БСП в Русе Крум Зарков обяви,
Коментари Харесай

Крум Зарков от БСП готов да се откаже депутатското си място

Избраният за народен представител от Българска социалистическа партия в Русе Крум Зарков разгласи, че оставя на партийните органи в дунавския град да решат дали да се закълне като народен представител, или на негово място да бъде изпратен различен. Причината е, че Българска социалистическа партия е изгубила борбата в изборния регион и се е лишила от един мандат.

" Ние в Русе ще имаме единствено един мандат. Ако през април от малко малко удържахме на общия спад в резултата на Българска социалистическа партия, този път не успяхме. Като лидер на листата и получил най-вече преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана народен представител -  все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому ", написа Зарков във Facebook. Той сезира Областния и Общинския препоръки на Българска социалистическа партия в Русе, като органите би трябвало да вземат решение за депутатското му място.

" Случи се. Българска социалистическа партия загуби тежко. И това носи щета на цялата политическа система. Първите признаци на рискови импровизации в нея към този момент са налице. А напълно скоро, безусловно след броени дни в Народното събрание ще би трябвало да се заемат виновни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни цели и забележим небосвод ", написа социалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР