Избраният през октомври м.г. кмет на район Приморски във Варна

...
Избраният през октомври м.г. кмет на район Приморски във Варна
Коментари Харесай

ОИК-Варна прекрати правомощията на кмета на Приморски Николай Желязков

Избраният през октомври м.г. кмет на регион " Приморски " във Варна Николай Желязков е с предварително прекъснати компетенции . Това стана ясно от решение на Общинската изборна комисия от късно нощес, научи Moreto.net.

ОИК-Варна анулира издаденото на Николай Тодоров Желязко уверение за определен за областен кмет на регион Приморски , в изборите за общински съветници и кметове, извършени на 29 октомври 2023 година в община Варна, се показва още в решението.

До обстановката се стигна след сигнал за несъответственост със заеманата кметска позиция поради това, че Желязков е вписан като ликвидатор на компания, което е в несъгласие със Закона.

Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Административния съд във Варна.

На изключителна конференция през вчерашния ден в Община Варна, Желязков дефинира сигналите в ОИК против него, кмета на Одесос и кмета на Варна като политическа офанзива.

Сигналът подаден против мен касае една несъответственост на длъжността кмет с длъжността ликвидатор, което е по едно остаряло регистриране в Търговския указател от 2021 година, съобщи Желязков. Сигналът е подаден поради обстоятелството, че в Търговския указател не се съдържа цялата документи, която следва да бъде осъществена, с цел да се заличи вписването, сподели още той.
В претекстовете на ОИК за преустановяване на пълномощията на Желязков се показва, че предоставените от него документи по отношение на заличаването му като ликвидатор на въпросното сдружение („ КОНТЕКСТ ПЛЮС “ ЕООД), не носят удостоверена дата и не са нотариално заверени. Същевременно в Търговския указател заличаването му като ликвидатор, нито входирането на документите за това не са се случили в законоустановения период.

В законоустановения едномесечен период , считано от деня на полагане на клетва, който период е изминал на 13.12.2023 година, Николай Тодоров Желязков не е премахнат като ликвидатор в Търговския указател . В едномесечен период, считано от деня на полагане на клетва Николай Тодоров Желязков не е уведомил документално нито ръководителя на Оценка за съвместимост Варна, нито ОИК Варна за съществуването на несъответственост, нито за подхванати от негова страна дейности за отстранявенот й – т.е. за заличаването му като ликвидатор в Търговския указател. В този смисъл Николай Тодоров Желязков е нарушил и условието на член 41, алинея 3 от ЗМСМА

Едва след приемане на решение № 293/29.01.2024 година от страна на ОИК Варна, обществено оповестено на интернет страницата на ОИК Варна на същата дата, с което се стартира процедура по предварително преустановяване на пълномощията му като областен кмет на регион Приморски, Николай Тодоров Желязков е премахнат в Търговския указател като ликвидатор на „ КОНТЕКСТ ПЛЮС “ ЕООД, като заличаването е осъществено на 06.02.2024 година
Към възражението на Николай Тодоров Желязков няма приложени доказателства с достоверна дата , от които да се направи извод, че лицето е подхванало твърдяните от него правни и в действителност дейности за заличаването му като ликвидатор до крайния период, избран с нормата на член 41 алинея 3 ЗМСМА. Приложените Молба до наследниците на едноличния притежател на капитала на „ КОНТЕКСТ ПЛЮС “ ЕООД – в разпродажба и Протокол с решения на едноличния притежател на капитала на „ КОНТЕКСТ ПЛЮС “ ЕООД – в разпродажба не носят удостоверена дата , заради което не съставляват неоспоримо доказателство . Наред с горното прави усещане, че Протоколът с взети решения на едноличния притежател на капитала на „ КОНТЕКСТ ПЛЮС “ ЕООД от 10.08.2021 година, с който Желязков е бил в началото назначен за ликвидатор на сдружението е с нотариално удостоверени подписи и наличие, което събитие не се открива във връзка с Протокола с взети решения на едноличния притежател на същото сдружение за освобождението му от служба и назначението на нов ликвидатор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР