Избраната от френския президент Еманюел Макрон да ръководи кампанията му

...
Избраната от френския президент Еманюел Макрон да ръководи кампанията му
Коментари Харесай

Водачът на листата на Макрон призна за гафове в предизборната кампания

Избраната от френския президент Еманюел Макрон да управлява акцията му за европейските избори призна, че е направила серия от гафове, съобщи " Ройтерс ".

Грешките на Натали Лоазо разтревожиха лагера на президента едвам три седмици преди изборите за Европейски парлмент, на които Макрон гледа като на основни за френското въздействие в Европа.

Лоазо първо отхвърли, а след това омаловажи информацията, че през 1984 година е взела участие на студентски избори като част от крайнодясна листа. Тя също така сподели, че елитната Националната школа за администрация я е приела " като циганка ", когато е станала шеф, тъй като не е била нейна някогашна възпитаничка.

Лоазо, която води листата на Макрон, наречена " Възраждане ", призна, че е направила " непохватни неточности ". " Не съм политически динозавър и не настоявам, че съм, Нямам предпочитание да ставам робот, нито желая да си служим със стерилни изречения, клиширани формулировки и поанти ", сподели тя.

Лоазо е посланик от кариерата и до скоро беше министър по европейските въпоси. Докато заемаше този пост тя бе описвана като " тайното оръжие на Макрон " в диалозите за Брекзит. Президентът се надяваше да се възползва от експертните й знания по европейските тематики и католическия й генезис, с цел да притегли повече консервативни гласоподаватели.

Петдесет и четири годишната Лоазо обаче изпитва компликации да активизира поддръжници, за разлика от нейния главен противник – 23 годишния Жордан Бардела от партията " Национален общ брой " на Марин Льо Пен. Някои изследвания дават на крайната десница преднина по отношение на партията на Макрон в предизборната конкуренция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР