Избрах Тетевен заради природата, спокойствието и бързите комуникации, заяви инвеститор

...
Избрах Тетевен заради природата, спокойствието и бързите комуникации, заяви инвеститор
Коментари Харесай

Децата на Тетевен сменят таблета със спорт

Избрах Тетевен поради природата, спокойствието и бързите връзки, съобщи вложител номер 1 в града Емилиян Максимов

Оставих научна кариера в Търново, с цел да бъда учител в моето учебно заведение, сподели Мария Николова

Отличихме гениите в спорта, културата и образованието​​​​​​​

 

Децата на Тетевен сменят таблетите със спорт. Доказват го малчуганите и юношите от най-стария футболен клуб в града - " Бенковски ". Той е основан през 1928 година и оттогава до през днешния ден популяризира Тетевен с триумфите си. Затова и премията в акцията на " Стандарт " " Моят град - 10 аргументи да остана в Тетевен " в категория " Спорт " справедливо бе присъдена на младежите от тима и техния треньор Данаил Печев. Той излезе на сцената дружно с целия си тим и даде обещание да осъществя още триумфи, които да популяризират Тетевен. Благодаря ви, че възпитавате тези деца освен на великодушие, само че и на отборна игра, сподели депутатът от ГЕРБ Иван Миховски, връчвайки грамотата на Печев. Отборният състезател е доста по-силен от самостоятелния, това ще им оказва помощ в живота отсега нататък, добави депутатът. И съобщи: " Искам да поздравя два тима - тимът на " Стандарт " и на кмета доктор Мадлена Бояджиева за това, че осъществят тази акция ".

Миховски съобщи, че кметският екип е положил неимоверни старания, с цел да преобрази града и прикани публиката, гледайки изложбата с 10 фотопана, да си показа по какъв начин са изглеждали изобразените през днешния ден обекти преди 4 години. Тетевен бе стъпка номер 14 от акцията на " Стандарт " " Моят град ". 10 големи фотопана демонстрираха преобразяването на знакови за града обекти, спазването на традициите, популяризирането на духовността и образованието. В прочувствена изповед за какво Тетевен е в сърцето на хората, се трансформира церемонията, проведена от " Стандарт " и общината. Всеки от наградените споделяше своите аргументи, с цел да остане в града и да работи за него. Първа бе младата учителка в Националната професионална гимназия по горско стопанство " Сава Младенов " Мария Николова. Тя е възпитаничка на професионалната гимназия, приключила е висшето си обучение във Велико Търново, само че отхвърля да продължи научната си кариера там, с цел да се върне в Тетевен и да стане учителка по литература в своята гимназия. Бъдещето зависи от нас, младежите, сподели Николова и съобщи, че остава в Тетевен, тъй като в града са най-близките й хора, тъй като не чака месеци наред да запише детето си в детска градина и тъй като диша чист въздух.

Младите хора се вълнуват от три въпроса - какво да изучавам, с цел да знам какво ще работя, с кого ще свържа живота си, с цел да пребивавам щастливо и с обич и къде ще пребивавам, обърна се към аудиторията вложител номер 1 в Тетевен Емил Максимов, притежател на " Макс груп ". И добави: аз имах доста благоприятни условия да пребивавам на доста места, тъй като не съм от тук. Но избрах Тетевен, сподели той. И заяви своите 4 аргументи да живее в Тетевен и да развива бизнеса си в града. " Първата е невероятната природа, втората е чистотата и спокойствието, третата - бързите връзки - в Тетевен можеш да стигнеш до работата си, у дома или на механа единствено за 10 минути, сподели Максимов и получи аплодисменти, когато заяви четвъртата причина да живее в Тетевен: " Когато бях млад, прочетох една мисъл на Наполеон - по-добре първи на село, в сравнение с втори в града. Емил Максимов получи Голямата премия в категория " Икономика " за активността на компаниите си " Камакс " ООД и " Мотор макс " ООД.

Първата е известна с производството на слънцезащитни артикули и има сътрудници в 153 обитаеми места у нас, работи с Румъния, Малта, Белгия, Македония, Англия, Германия и Франция. Производствената й база е в Тетевен. " Мотор макс " пък създава електромотори за " Сименс ". Изделията й покриват международните стандарти за качество и сигурност.
Поздравявам ви, че дружно с общината вървите ръка за ръка и разкривате работни места в Тетевен. Така помагате на младите да останат в града, сподели губернаторът на област Ловеч Ваня Събчева, която връчи премията на " Макс груп ".
Наградата за туризъм, който е предпочитан бранш в Тетевен, бе за компания " Екстрийм гейм " ООД, чиято съществена активност е тиймбилдингът. В града постоянно се провеждат вътрешноведомствени мероприятия на Виваком, Кока-Кола, Луфтханза. Наградата бе връчена от Валентина Вълчева от ОББ-Ловеч. Банката е главен сътрудник на акцията " Моят град ". Отличието за високи технологии сграбчи бизнес център " Балкан " в село Рибарица. Една от задачите на центъра е да подкрепя туристическия отрасъл в региона. Надявам се на бъдещо партньорство с община Тетевен, сподели кметът доктор Мадлена Бояджиева, която връчи премията. Има доста аргументи човек да остане в родния си град, само че за мен две са най-важни - родолюбието и новите работни места, сподели депутатът от ГЕРБ Калин Василев, който връчи премията в категория " Образование " на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване " Сава Младенов ".

Той напомни, че държавното управление влага над 1,3 милиарда в просветителна инфраструктура. Да бъдем причина младежите да остават в Тетевен е чест и отговорност. Още повече, че ние привличаме възпитаници от цяла Северна България, сподели директорката на гимназията инж. Златина Каталиева. Училището отбелязва 110-годишен празник. За това време то е дало на България над 8000 експерти по горско стопанство и мебелна индустрия. Преди 20 години избрах да дойда в Тетевен и една от аргументите за това, защото аз съм от другия завършек на България, е точно нашето неповторимо учебно заведение, добави и своята прочувствена причина за горделивост Каталиева. Наградата в категория " Култура " справедливо отиде при мъжка вокална група " Вежен ", която от 50 години разнася славата на Тетевен у нас и в цяла Европа. Отличието на ръководителя на групата Евгени Стоянов бе връчена от ръководителя на общинския съвет в Тетевен Мария Стойнева. Благодаря ви, че повече от 50 години пазите традицията и сте образец за младите, сподели Стойнева. Искам да поздравя " Стандарт " за самодейността. Ние все гледаме какво имат съседите, а не какво имаме ние. Кампанията на " Стандарт " насочва погледа ни към това, което сме създали и с което се гордеем, сподели основен контрольор Петър Петров, изпълняващ длъжността шеф на пожарната в Ловеч.

Той връчи премията в категория " Сигурност " на екипа огнеборци в Тетевен, ръководени от Николай Христов. Николай бе разпределен на друго място, само че той искаше да остане в обичания си роден град Тетевен. Помогнахме му и през днешния ден целият град се гордее с него и момчетата му, сподели Петров. Една от аргументите да сме тук сте вие, хората. Да си пожарникар не е специалност, а задача, сподели огнеборец номер 1 на Тетевен Николай Христов. Аплодисменти провокира Виктория Стефанова, която извърши национална ария, а цялата зала стана на крайници при невероятното осъществяване на наградените мъже от вокална група " Вежен ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР