Изборният процес в България вероятно е един от най-прозрачните. Това

...
Изборният процес в България вероятно е един от най-прозрачните. Това
Коментари Харесай

Според Дончев изборите у нас са сред най-прозрачните


Изборният развой в България евентуално е един от най-прозрачните. Това е мнението на вицепремиера Томислав Дончев, който бе посетител в Нова тв тази заран. Той одобрявал по принцип видеонаблюдението в изборните секции, само че не знаел по какъв начин може да се случи в действително време. Не му било ясно и какво се случва, в случай че някой реши да запише изборния развой с телефона си – би трябвало да паднат голям брой ограничавания.

Рисково, по думите му, е и гласуването по пощата. Защото са вероятни доста злоупотреби.

Единственото, което може да се провежда до изборите без основаване на спомагателни опасности, е обезпечаване на гласуването на карантинирането, сподели Дончев и по този начин отбрани думите на депутатите от ГЕРБ от предходната седмица. Те внесоха промени не в Изборния кодекс, а в Закона за изключителната епидемиологична конюнктура. За да не се допусне отваряне на изборния закон и възможни промени, за които упорстват опозицията и президентът.

Дончев, предстоящо, разгласи, че и машините крият опасности от болест.

От думите му стана ясно, че към момента няма направен здравен протокол. Нявадам се до седмица да се срещнем с него, сподели вицепремиерът. Припомняме, че здравният министър и НОЩ дадоха обещание, че ще покажат този протокол, откакто стане ясна датата на изборите. В петък президентът разгласи, че ще насрочи вота за 4 април.

Членовете на изборните администрации ще бъдат имунизирани с приоритет, счита Томислав Дончев.

Той разяснява и рязманата на реплики сред притежателите на заведения и здравния министър. Никой, съгласно него, не знаел какво тъкмо ще се случи при започване на февруари. Мерките, сподели Дончев, би трябвало да се ползват мъдро, без да посочи какво има поради. След седмица ще се обсъджа по-контректно кои ограничения могат да бъдат разхлабени и кои – удължени. Според него никой не може да се ангажира с предварителна прогноза. Това зависи строго от темповете на болестта.

Държавата се пробва да оказва помощ, най-ценната помощ е да упражняват бизнеса си, акцентира Дончев. Той добави, че не би желал да се стига до това ресторантьорите да отворят заведенията си макар рестриктивните мерки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР