Изборният ден в Старозагорска област започна нормално, съобщи за БТА

...
Изборният ден в Старозагорска област започна нормално, съобщи за БТА
Коментари Харесай

Изборният ден в Старозагорска област започна нормално и без нарушения

Изборният ден в Старозагорска област стартира обикновено, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Tеодора Крумова. Тя добави, че още през вчерашния ден в три от изборните секции машините за гласоподаване не са сработили.

Изготвени са протоколи и в тези Секционни изборни комисии СИК) имащите право на глас ще могат да го създадат с хартиени бюлетини. Има двама неявили се членове на СИК, които към този момент са сменени.

" Денят за размисъл в област Стара Загора мина обикновено има постъпили две тъжби за нарушаване на изборния развой ", уточни още Крумова. От оповестените на формалния уебсайт на РИК решения излиза наяве, че едната тъжба е била неоснователна, а другата- е оставена без разглеждане, заради липса на подготвеност.

В 27-и Многомандатен изборен регион има 493 секционни изборни комисии. Машинен избор има в 326 секции. Най-много са изборните секции в община Стара Загора- 211.От тях 150 са в града, 54 са в селата, четири са в профилирани институции и три са с преносима изборна кутия. Шестима старозагорци навършват пълноправие в изборния ден.

За доверието на гласоподавателите в региона се състезават 234 претенденти, издигнати от 21 партии и обединения. 

Първата изборна интензивност ще бъде регистрирана в 11:00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР