Изборният ден в София започна нормално точно в 7:00 ч. Право

...
Изборният ден в София започна нормално точно в 7:00 ч. Право
Коментари Харесай

Изборният ден започна нормално в София, проблем с три машини във Великотърновско |

Изборният ден в София стартира обикновено тъкмо в 7:00 ч. Право на глас в столицата имат 1 180 657 души. Подготвените секции са 1717 секции, като в 681 ще се гласоподава с 2 машини.

Във Великотърновска област бяха открити проблеми с три машини. 

В Дебелец една от машините проработи за малко, само че по-късно спря. От секцията чакат решение от РИК дали ще преминат на хартиено гласоподаване. Първо обаче би трябвало на място да дойде механик, който да опита да в профил казуса, оповестява Нова ТВ. 

В Горна Оряховица проблем има с две машини. 

Около 1000 души ще би трябвало да гласоподават в единствената секция в сливенското село Чинтулово. По информация на бТВ член на секционната комисия е болен, а различен се е почувствал зле. Очаква се решение на РИК дали да бъде изпратен различен член на комисията, или да се продължи с човек по-малко. 

В секция в Добринище една машина също не е проработила. В секцията обаче има 2 машини.

В една от секциите в Пловдив също не работи машината и гласуването ще е с хартиена бюлетина. Проблемът е открит в събота. Сигнализирано е в ЦИК, само че машината не е сменена с друга. В града са разкрити общо 481 секции. 

31-ва секция в Бургас минава на хартиени бюлетини. Причината е, че членовете на секционната изборна комисия не могат да открият къде са смарт картите, нужни да се вкарат в четците на машините, с цел да се упражни правото на избор. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР