Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега

...
Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега
Коментари Харесай

Деси Атанасова, ГЕРБ за трагедията на Струма: Оставка на министрите на Радев

" Изборите завършиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега би трябвало да се подсигурява почтено и транспарантно следствие. Време е за примирение ".  Това съобщи Десислава Атанасовапо време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с трагичния случай на автомагистрала " Струма ", при който починаха 45 души, а други 7 са настанени в болница, съобщи вести.бг.

Според нея кметът на Перник и представители на служебното държавно управление вършат внушения, че настилката и трасето са отговорни за нещастието.

" Участъкът е строен сред 2002 и 2004 година. Строен е по условията на тогавашното законодателство ", разяснява Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му секторът е строен по руски вид и норма.

" Сега автомагистралата не би се построила по подобен метод ", посочи той и добави, че по този начин е строено, че се налагало на държавното управление на ГЕРБ нееднократно да укрепва не едно или две срутища.

" Мантинелите по " Тракия " са в извънредно положение. Така е и по " Струма " и по " Хемус ". Нито метър ремонт не направиха ", изрази неодобрение то си Иванов. Той напомни, че предходното държавно управление е издало инструкции за подсилване на сектора и маркировката.

Десислава Атансова добави, че преди 7 месеца всички поправки и градежи са спрени и разясни, че при предходната сходна покруса оставката са си подали трима министри.

" Очакваме господин Радев да изиска отговорност на своите министри и да им изиска оставките ", разяснява още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР