Изборите почнаха. За едни тържествено, за други божествено, за трети

...
Изборите почнаха. За едни тържествено, за други божествено, за трети
Коментари Харесай

Избори ала Навални, Мангъров и една ПКП

Изборите почнаха. За едни тържествено, за други божествено, за трети напряко срамно. И мъчително.
Докато Българска социалистическа партия с самоувереност обявяваше новата си стратегия за избавление на България, основаваща се горда и експортна стопанска система, ГЕРБ се сви под погледа на началника си, който реши министрите му отличници да са водачи на листи, а кметовете - навън от описите. Да си гледат градовете, да работят за партията и да не мрънкат.
АБВ победоносно развя знамето Мангъров, който пристанал на партията, с цел да играе към този момент и политическа контра на всичко обвързвано с ковид. Градската десница сложи Цветан Цветанов в


давайки му да разбере, че може и да го припознае, само че единствено като фронтмен по фланга с Движение за права и свободи. А президентът размени доклада за 4-ата си година с избирателен взлом. Обяви посредством съветника си Маринов повторното си кандидатиране и то като самостоятелен.
Противно на всички упования, акцията у нас бе открита от руснак. Едва ли, когато опозиционерът Алексей Навални е пътувал със самолета от Германия за Русия, си е представял, че ехото от завръщането му в родината ще стигне до Черно море по-бързо от Су-57, с цел да се трансформира на българска земя в политически афиш, който всеки у нас ще употребява съгласно ползите си. Намери най-големия си бранител в лицето на премиера
Борисов, трансформира се в предизборната бухалка на президента Радев против властта, а най-после - стана ябълка на раздора сред родните ни ястреби.
Челният конфликт в акцията откри Борисов в събота, питайки Радев за какво оглушително мълчи за ареста на Навални. А съветникът му евродепутат гузно избягал от вота в Брюксел за освобождение на опозиционера. Час по-късно
Радев


против Борисов, само че йезуитски премълча Навални. Не сподели дума за него, само че се впусна в гневна отбрана на Емилиан Гебрев - довереника на афериста Цветан Василев, който посредством съветски Комитет за Държавна сигурност (на СССР) връзки и олигарха Константин Малофеев опитва да постави ръка на " Дунарит ". Това отприщи спаринг с Антон Тодоров по въпроса бити ли са протестиращите от полицията на жълтите
павета или стачкуващите са пробвали да палят служители на реда. Което пък сложи в небрано лозе соцлидера Корнелия Нинова. Напълно в духа на новите любовни връзки сред нея и Радев, обществено демонстрирани на консултациите за датата на вота, Нинова се почувства длъжна да отбрани президента. Но на фона на персоналните си връзки с Решетников, сбито разгласи единствено: " Навални е вътрешен проблем на Русия ".
Най-забавна от всичко бе вътрешната драма,  която Навални породи в ястребите у нас. Те се събраха на общ митинг пред съветското посолство, само че като се видяха, схванаха, че се ненавиждат. Цветан Цветанов най-сетне си откри мястото. Застана до щурмоваците на Христо Иванов от " Да, България " и до професионалните протестъри от БОЕЦ, само че групичките го отритнаха. И с крясъци: " Марш с жилищата отсам ", " бойците " го изгониха.
Всъщност,


точно за някогашния втори в ГЕРБ. Отровното трио го отряза от заверата с Мая Манолова, Радев се смили да го предложения на опашката на консултациите, Корнелия Нинова се срещна с над 40 партии, само че не и с него, социолозите му дават 0,5% на вота. За похлупак градската десница го освирка. Затова, разбирайки че няма да влезе през парадния вход на изборите, някогашният втори в ГЕРБ реши да изпълзи през прозореца на щурмовака Христо Иванов. И да му се натегне с думите: " Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш Движение за права и свободи ".
Лидерът на републиканците откри микрофон в другарската бТВ, с цел да споделя истории за ловното стопанство край Шумен, забавни единствено за феновете на конспирации. Защото тези, които са очевидци на десетките му партийни завери там, умираха от смях.
Болката на Цветанов във връзка с Движение за права и свободи всички я знаем. Бившият втори по този начин и не можа да преглътне, че макар полицейщината, репресиите и административната маша, до момента в който беше на власт, по този начин и не можа да превземе
Родопите. Още по-малко Смолянско. Там го запомниха единствено като разносвача на агнета, забучени на прът по време на обилните чевермета в Златоград. И като най-бързия плувец в спортния басейн в Смолян, ремонта на който той дефинира като огромната цел за района.
Като няма с какво да подсети на родопския електорат за себе си, реши да прибегне до интригата. За Ягодинската пещера, на която Движение за права и свободи сякаш хвърлила око. Ден по-късно спортният министър публично опроверга някогашния си съпартиец. А неочаквания пещерен интерес на Цветанов се отдаде на мераци на ортаците му - братя Вълневи, зарязали родното доспатско землище преди години, с цел да поемат по дългия си път към Чикаго, а в този момент и обратно.
В загрявката към предизборната конкуренция на напред във времето се обрисуваха беквокалите на анти дпс-кампанията. Цветанов, който ще подгрява, с цел да обслужва Христо Иванов и Калин Вельов, който ще припява на Караянчева предизборно в Кърджали. Тонът му за ария бе даден в Народното събрание в четвъртък. Той употребява парламентарната естрада, с цел да направи музикално-медицински разбор на звука П и предаването на болестта от ковид посредством него. Перкусионистът заключи, че абревиатурите БСПе и ДПеС за " рискови за здравето ".
Вместо да изпише вежди на Караянчева, той обаче й докара сълзи
след последващата убийствена имитация на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, състояща се от един единствен въпрос: " Абревиатурата ПКП влиза ли в тази форма или не влиза? Така той даде на всички ясно да схванат, че ваксина против политически неточности няма. А да се разчита на прословутата приемливост на Движение за права и свободи, оттук насетне е много безразсъдно. Независимо дали става дума за дилетанти или динозаври на родната политическа сцена.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР