Изборите наближават и се забелязва все по-голяма предизборна активизация на

...
Изборите наближават и се забелязва все по-голяма предизборна активизация на
Коментари Харесай

Д. Димитров: Псевдо-активисти инсценират проблеми преди изборите, за да се доберат до политически дивиденти

Изборите наближават и се вижда все по-голяма предизборна активизация на всички фронтове. Особено дейни стават някои псевдо-зелени организации, сякаш цивилен организации и комитети и НПО-та, които употребяват несъществуващи и раздути „ проблеми “, с цел да получат по този начин елементарно подаряваното от днешните публицисти телевизионно внимание.
Такива паразитни „ деятели “ най-често употребяват генералното гражданско неодобрение, с цел да го яхнат, катализират и употребяват в обособяването на псевдо проблеми. Ползите на така наречен „ деятели “ са единствено и само печелене на внимание, от което да се възползват, защото те другояче мъчно биха го получили. А заставайки сякаш зад гражданска идея, медиите са по-благосклонни да осветят даден облик, в сравнение с в случай че той има ясно декларирани политически ползи. И това всички мними деятели го знаят. Но очевидно не и публицистите.

За страдание, медиите все по-често губят възприятието си на предвидливост и реагират първично, в търсене на „ сензацията “. Журналистите са в по-голямата си част безкритична маса от хора с микрофони, на които все по-трудно може да се разчита да ви показват истината, бъдат безпристрастни, да са ревизирали всички обстоятелства, да са създали разбор, да са разкрили лъжата, да проверяват. Примери за това са все множеството подправени вести, които се тиражират без да могат да бъдат разпознати.
Един от най-изявлените деятели е Никола Вапцаров, някогашният към този момент общински консултант, който още веднъж се възползва от всичко това, създавайки фиктивен проблем от градежа на небостъргача Ай Тауър.

Строежът е един нов, изцяло легален и новаторски план, което е доказано от всички институции, в това число и ДНСК. Не и съгласно Вапцаров, който побърза да трансформира проблема в искрено подправена вест.

„ Обещавам, че ще сигнализирам " Обединена София " и " Спаси София " и Омбудсмана Мая Манолова за този проблем и ще го разгледаме с останалите членове на комитета. Ако всеки български жител скочи и се запъне единствено за проблемите, които са му под носа, то ще живеем в Швейцария на Балканите обезпечено. Проблемът е, че не се захващаме с нещата които дори са ни под носа. Ще се опитам да направя нещо по въпроса ", написа във Facebook Никола Вапцаров.

Не излиза наяве какво тъкмо му пречи Ай Тауър на Никола Вапцаров, само че може да се направи извода, че от този емблематичен план на непознати вложители, подсилен персонално от кмета на София Йорданка Фандъкова и финансовия министър, Вапцаров се пробва за следващ път да завоюва известност, разясняват общински съветници. Това е извънредно скъпо преди избори, изключително за хора с политически упоритости.
Чудесен проблем, от който известният към този момент деятел Вапцаров да се възползва като провежда гражданско неодобрение и тук.

Поглеждайки историята на Вапцаров, може да се изясни държанието му и в този момент. При нея може да се открие задоволително събрани на едно място публикации за активността му, с която хората от Банско се срамят. И освен те. Ще споменем единствено делото, което той и роднините му водят, с цел да получат няколко милиона обезщетение, че къщата на великия стихотворец „ Никола Вапцаров “ се употребява в социална изгода като музей.

Интересен е и фактът, че брачната половинка на великия стихотворец Никола Вапцаров се е отказала от всякакво завещание и привелгии, само че не и другите наследници на днешния Вапцаров, които са побързали да се наредят измежду новата социалистическа буржоазия.

В историята ни има голям брой яхнали непозната популярност „ герои “, облагодетелствани от социалистическия строй и трансформирали се в алена буржоазия. Но по-страшното е, че и техните наследници не престават да практикуват безочливите способи за власт, яхват публичния строй, не основават и не оставят нищо след себе си, а разрушават безскрупулно.
Да питаме къде са институциите и прокуратурата, които да разпознаят тези операции и да не ги позволяват, е повече от ненужно.

Но по-интересно е за какво медиите не престават да легитимират сходни мними герои и да им подаряват медийно време и пространство, в случай, че по този метод освен цензурират истината, само че и манипулират публичното мнение. А от това печелят единствено мнимите герои.

Димитър Димитров, Фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР