Избори за редовен главен прокурор може да има най-рано в

...
Избори за редовен главен прокурор може да има най-рано в
Коментари Харесай

Славов: Избори за редовен главен прокурор може да има най-рано в началото на лятото

Избори за постоянен основен прокурор може да има най-рано при започване на лятото. Това съобщи пред Българска национална телевизия тази заран министърът на правораздаването доцент Атанас Славов.


Единственият вид това да се случи по-скоро е законът за правосъдната власт да се одобри в границите на месец след конституционните промени, което е малко евентуално, добави Славов.

" Това е реалистичното предвид на преструктурирането на Висш съдебен съвет и това, че ще имаме обособен прокурорски съвет, който ще изберен основен прокурор, тъй че реалистично избор на нов основен прокурор преди лятот няма по какъв начин да се случи. тосет процесът ще стартира съгласно мен лятото на другата година ", акцентира правосъдният министър.

Той разкритикува решението на Върховния административен съд да не заседава изключително в събота преди изборите на 29 септември, с цел да дефинира дали е законосъобразна анулацията на машинния избор. Върховен административен съд заседава след първия тур - в понеделник, на 30 септември.

" Високият публичен интерес да имаме транспарантен избирателен развой в осъществяване на условията на Изборния кодекс - т.е. с машини и с хартиено гласоподаване, предполагаше Върховния административен съд да откри време и опция в съботния ден да се събере и да се произнесе. Още повече, че в самите закони е записано, че в такава обстановка съдът би трябвало да се произнесе неотложно. Именно тъй като става въпрос за едно от главните конституционни права на жителите - правото на гласоподаване и смятам, че това трябваше да е реакцията на съда ", уточни Славов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР