Изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 15 март

...
Изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 15 март
Коментари Харесай

Ново двайсет: Лечков каза, че може и да няма изборен конгрес на БФС на 15 март

Изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 15 март може и да няма. Това изненадващо разгласи пред Българска национална телевизия членът на Изпълкома Йордан Лечков.

" Конгресът може и да не бъде извършен. Всичко е допустимо. Има още неща в съда, има процедурни хватки. От опозицията приказват за нас, а самите те заплашват съдийски сформира, срещат се с хора от Търговския указател ", разяснява Лечков.

Той даже предвижда, че цялата неизясненост и обстановка на правосъдни каузи към БФС ще продължи още дълго време. " Ние сме в параграф 22 и може още 2-3 години да сме в този параграф. От него се излиза с решение на съда ", добави Лечков. Думите му в действителност значат, че той чака в идващите години настоящето управление на БФС да продължи да ръководи, до момента в който се изчаква дефинитивно решение по делата, които се водят.

Самият Лечков е измежду хората, които способстваха за целия безпорядък от правосъдни каузи, след като той и още трима членове на Изпълкома - Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев апелираха избора на Михаил Касабов като и.д. президент на БФС. Жалбата на Георгиев незабавно отпадна, защото не бе позволена. Тъкмо останалите тъжби са тези, които могат да попречат за провеждането на конгреса на избраната дата, в случай че бъдат почетени от съда.

От своя страна Касабов разяснява, че е работил съгласно закона и по тази причина е подал искане да бъде вписан в Търговския указател като представляващ БФС. Той даже укори Борислав Михайлов, че не е напуснал по-рано поста си: " Малко закъсня с подаването на оставката. Не реши добре обстановката ".

Един от претендентите за президент на идния конгрес - Георги Градев, също чака проблеми преди конгреса. Той разяснява, че те ще дойдат от страна на актуалното управление.

" Очаквам бойкот на подготовката и провеждането на конгреса. Ето, като начало плануваният за 5 февруари Изпълком, на който да бъдат признати нормативните документи и комисиите за осъществяване на конгреса, бе отсрочен за 12 февруари. Те не са подготвени ", съобщи Градев още веднъж пред Българска национална телевизия.

Той разгласи, че на 14 февруари ще разгласи своя екип. Но от в този момент даде да се разбере, че в основата на програмата му за ръководство ще бъде унгарският модел за развиване на футбола.

" Ще стъпя върху три съществени стълба. Първо - правила. Цялата настояща нормативна уредба е за кофата за отпадък и би трябвало да бъде призната изцяло нова. Второ - възстановяване на инфраструктурата. Във всички учебни заведения би трябвало да има стадиони 20 на 40 метра, които да не затварят в 18:00 часа, а да са отворени и по-късно. И да се работи за построяването на нов народен стадион. Трето - неотложно обособяване на Професионалната футболна лига. През всичките години ръководителят на Съдийската комисия не се избира даже групово от Изпълкома, а се дефинира еднолично от президента на футболния съюз и от това произтичат доста проблеми ", сподели Градев.

Той удостовери поканата си към останалите членове на опозицията в лицето на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, да влязат в неговия Изпълком, в случай че бъде определен за президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР