Изборът на Кристиансен е продиктуван от желанието на ръководството на

...
Изборът на Кристиансен е продиктуван от желанието на ръководството на
Коментари Харесай

Lego смени генералния си директор за втори път в рамките на осем месеца

Изборът на Кристиансен е подбуден от желанието на управлението на Lego да откри по-млад човек, който сполучливо да ръководи компанията в цифровата епоха

Още по тематиката
Приходите им нарастват, като коледните празници се чака да покачат продажбите още повече

Според мениджъра на компанията Йорген Виг Кнудсторп тя може да стане водещият бранд за играчки в азиатската страна

Холивуд оказа помощ на датската компания да усили приходите и облагата за първото полугодие

Датският производител на играчки Lego назначи Ниелс Кристиансен за общоприет шеф, като по този метод смени до момента изпълняващия длъжността Бали Падда след единствено 8 месеца на поста, написа Reuters. Решението не е вследствие на ниски равнища на успеваемост от страна на Падда, а произлиза от желанието на управлението да откри по-млад човек, който сполучливо да ръководи компанията в цифровата епоха. По предварителна информация промяната публично ще се реализира на първи октомври тази година, като през цялото време на назначението си Кристиансен ще би трябвало да се бори със забавянето на темповете на напредък във връзка с приходите. По-конкретно, макар маркираното нарастване на продажбите от 6% за 2016 година, последните са растели със приблизително 18% на годишна база за миналото десетилетие.

След подчинение на поста си Бали Падда няма изцяло да прекрати активността си в компанията, като ще извършва ролята на специфичен консултант в новосформираната Lego Brand Group, чиято цел ще е да развива марката в други насоки с изключение на играчки, оповестява Financial Times. Падда, който е първият задграничен общоприет шеф на компанията, бе назначен при започване на януари 2017 година, като преди този момент заемаше управителната позиция основен финансов шеф.

В свое изказване Юрген Виг Кнудстроп, понастоящем ръководител, а до декември 2016 година и основен изпълнителен шеф на Lego за 12 години, разяснява, че още от стъпването си в служба Падда е бил наясно, че се търси негов заместител, защото напредналата му възраст не би му разрешила да прави функционалностите си повече от няколко години. Причината за късия му мандат се крие във обстоятелството, че " за благополучие относително бързо " се открива " верният човек ", разкрива изявлението.

Ниелс Кристиансен

Преди да стартира работата си в Lego, Ниелс Кристиансен е основен изпълнителен шеф на датската Danfoss в продължение на 9 години. Там той съумява да усили приходите и маржа на оперативната облага на компанията със надлежно с 50% и 11%. През март тази година обаче Кристиансен напуща производителя на термостати и след проявения към него интерес от страна на Lego се съгласява да стартира при тях. " Той е един от най-хубавите основни изпълнителни шефове на своето потомство, направи един много важен поврат в Danfoss и преведе компанията от промишлените към цифровите технологии ", споделя Кнудстроп.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР