Изборът на Димитър Бербатов за президент на БФС би трябвало

...
Изборът на Димитър Бербатов за президент на БФС би трябвало
Коментари Харесай

Теодор Георгиев: От малкото участници на конгреса не означава, че той е нелегитимен

Изборът на Димитър Бербатов за президент на БФС би трябвало да е изцяло законен, без значение от обстоятелството, че единствено 76 делегати се явиха на извършения на 18 март конгрес в НДК. Това е мнението на спортния анализатор Теодор Георгиев, който разяснява тематиката в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV+ и TV1.

„ Като цяло конгресът би трябвало да е законен. Много хора споделят, че (това не е така) поради дребното присъстващи клубове - 76 делегата общо гласоподаваха за Бербатов, колкото бяха и клубовете, които участваха, това са много дребна част от записаните клубове в Българския футболен съюз. Тук така наречен предписание за „ падащ кворум “ важи и по член 41 по Устава на БФС конгресът би трябвало да е законен. Вече остава въпросът, дали в действителност е бил анулиран, тъй като Зала 3 в НДК е била ангажирана, платени са 30 хиляди лева за нея от страна на БФС, а на 1 март от Бояна оповестиха, че отсрочват днешния конгрес. Някой лъже “, сподели Георгиев в предаването.

Той изясни още, че спортният министър в този момент е изправен пред наложителния избор за връчване на лиценз на президента, който самичък счита, че е законен. Очакванията на анализатора са, че това ще бъде Димитър Бербатов, а самият той разгласи, че ще се свърже с Джани Инфантино в ролята му на президент на ФИФА за изясняване на случая.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР