Избирателната комисия на Южна Африка заяви, че е обжалвала пред

...
Избирателната комисия на Южна Африка заяви, че е обжалвала пред
Коментари Харесай

Избирателният орган на Южна Африка иска от висшия съд да разреши кандидатурата на Зума

Избирателната комисия на Южна Африка съобщи, че е обжалвала пред най-висшия съд на страната, с цел да се произнесе дали някогашният президент Джейкъб Зума може да се кандидатира като претендент на общите избори през май.

Комисията сподели в изказване в петък, че е подала „ незабавна и директна “ тъжба до Конституционния съд, с цел да даде „ сигурност “ по отношение на вярното пояснение на конституционния член, обвързван с кандидатурите на хора, които са били наказани.

„ Такава изясненост е значима в сегашния въпрос заради настоящ проблем, само че също и за бъдещи избори “, се споделя в него.

Обжалването е последният поврат в правосъдния спор по отношение на допустимостта на 81-годишния политик, откакто тази седмица изборен съд постанови, че Зума може да се кандидатира за поста, отменяйки по-ранно решение, което му забраняваше да се кандидатира.

Зума се надява да се кандидатира за президент от името на партията uMkhonto weSizwe (MK), към която се причисли предходната година, откакто осъди управляв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР