Иво Сиромахов, фейсбукОт многобройните си срещи с деца напоследък стигам

...
Иво Сиромахов, фейсбукОт многобройните си срещи с деца напоследък стигам
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Говорете с децата си, не им бутайте таблет в ръцете!

Иво Сиромахов, фейсбук

От многочислените си срещи с деца в последно време стигам до извода, че огромна част от тях изпитват дефицит на внимание. 

Те имат потребност някой да беседва с тях, да ги попита за паниките и очакванията им, да ги успокои, да им опише света по понятен за тях метод.
Повечето родители за жалост не го вършат. Много деца се усещат самотни в фамилията си. 

Родителите им все са „ заети “, все имат някаква „ по-важна работа “. Грижите за децата се свеждат до това да са нахранени и облечени. Да им купят някаква нова движимост за рождения ден или за Коледа. С това считат родителския си дълг за изпълнен.

Но не е.

Децата желаят да разговаряте с тях. Да ги възприемате като равноправни човешки същества, които имат своите фантазии и страхове и желаят да ГОВОРЯТ за тях. 

Вие, родителите им, сте най-близките им хора. Те чакат от вас схващане.
Тежък грях е, в случай че не им го давате. 

Непростимо е да им бутате в ръцете телефон или таблет единствено с цел да не ви занимават, до момента в който тати гледа мачове, а мама си чати с приятелките.
Вашите деца не са просто хубав аксесоар от визията ви за фамилно благополучие. Те са живи хора. И имат потребност от вас. 

Поговорете с тях. Изслушайте ги. Ще ви кажат доста по-интересни неща от нелепостите, които четете по през целия ден в обществените мрежи.

Прочетете им приказка. Покажете им, че с изключение на сивия свят, в който сте ги изпратили, съществува и различен, по-красив и по-смислен свят. Позволете им да мечтаят.

Те го заслужават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР