Иво Сиромахов е писател, драматург и сценарист. Автор е на

...
Иво Сиромахов е писател, драматург и сценарист. Автор е на
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Министър на семейството! Как ви се струва? На мен ми звучи плашещо

Иво Сиромахов е публицист, драматург и сценарист. Автор е на 23 книги и 11 театрални пиеси. Последният му разказ „ Бай Тошо “ е безмилостна ирония за днешното разпадащо се общество. Иво Сиромахов е притежател на „ Наградата за дебют в региона на изкуствата “ през 1995 година Водещ е на „ Шоуто на Слави ” по тв 7/8. Завършил и НГДЕК, а след това  НАТФИЗ.

Президентът Радев подписал декларация в отбрана на фамилията. Освен него съавтори на този незабравим документ са сръбският президент Вучич и унгарската президентка Каталин Новак.
Новак апропо е била министър на фамилията в едно от предходните държавни управления на.
Министър на фамилията! Как ви се коства? На мен ми звучи плашещо. 

Не е ли фамилията прекомерно персонална работа, с цел да се занимава държавното управление с него? 

И по какъв начин в действителност работи това министерство? Скарваш се с жена си и отиваш да се оплачеш на министъра? Или евентуално министерството дефинира кой каква работа да прави у дома, какъв брой пъти да се прави фамилен секс, по какъв начин да се възпитават децата…
Предполагам, че тази декларация евентуално е зародила от най-хубави планове. 
Семействата са в рецесия, хората всеобщо се развеждат, бракът от ден на ден се счита за отживялост. Ама с заявления ли ще променим обстановката?
Между другото текстът на декларацията в отбрана на фамилията е прочувствено тъп. 
От една страна изобилства с празни от наличие клишета като: „ Семейството обезпечава поддръжка, упътвания и обич и образува нашия темперамент и еднаквост “. 
От друга страна в текста има трогателни прозрения като: „ Силните фамилии подсигуряват културата на отговорност, която способства за устойчивостта и понижава заканите от изменението на климата “.

Как да разбираме това? Заплахите за климата идват от разрушените фамилии? А мощните фамилии ще спрат световното стопляне?

Дребен подробност е, че Вучич и Радев са се женили по два пъти. Така че със същата меродавност биха могли да напишат и декларация в отбрана на разводите. Или пък декларация в отбрана на второто семейство. Първото не се брои.
А до тогава всички ние ще тръпнем в очакване президентите да ни направляват какво да вършим със фамилиите си.
Щото сами надали ще се оправим.

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР