Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си-актрисата

...
Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си-актрисата
Коментари Харесай

Пълна промяна за Ивет, намушкала 54 пъти баба си Виолета

Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си-актрисата Виолета Донева, е с съвършено държание в Сливенския затвор.

Възрастната жена бе открита мъртва в дома си през юли 2023 година, а патолозите преброиха по тялото ѝ 54 удара с кухненски нож, нанесени по главата, лицето и тялото. 

(Припомнете си случая от нашето видео: Има арестуван за убийството на актрисата Виолета Донева)

През последните месеци девойката спазвала всички правила и нямала нито едно наказване. Дори почнала работа в плетачния чех, където затворничките шият хавлии и кърпи за баня. Момичето се справяло добре със дилемите и предавало точната численост, която се изисквала от нея за деня. Като „ образцова “ я дефинират и надзирателите. Тя не влизала в пререкания с другите затворнички. Вече не посягала и на чиновниците.

Само преди година Ивет сътвори невиждана блъсканица в софийския арест на бул. „ Г.М. Димитров “. Времето там се оказа призрачен сън освен за управлението, само че и за останалите арестантки, тъй като няколко пъти тя жестоко наруши разпоредбите, напомня 24 часа. Два пъти атакува други арестантки, скачаше на пердах с юмруци и ритници против надзирателите. Слагаха й наложително белезници, защото беше рискова за себе си и за близките. Най-шокиращото от всичко е, че по време на престоя си в ареста Стайкова била местена в разнообразни килии, тъй като запалила една от тях с с облеклата и книгите си. Наложило се да й бъде назначена лична денонощна защита. 

Днес Ивет е неузнаваема, даже я дават за образец на по-буйните арестантки. 

„ Искам единствено едно нещо-час по-скоро да се прибера в София, с цел да завърша образованието си “, споделила тя пред юристите си.

На последното съвещание по делото за бруталното ликвидиране на Виолета Донева, което беше в петък (5 април 2024 г.), Ивет изглеждаше спокойна. В бележник тя даже си води бележки. Задава и въпроси на един от някогашните си другари, който се яви като очевидец. Пред магистратите 21-годишният Мартин показа детайлности за връзките си с момичето. 

Сред шокиращите му показания бе изказванието, че количеството дрога, което Ивет вземала, било „ прекомерно доста за килограмите “. След като поставили завършек на връзката си, тя нараснала дозите доста, съобщи той пред магистратите.

За Ивет движимости лица, взели участие в правенето на съдебнопсихиатрична експертиза на Стайкова, до момента в който лежала в психиатрията в Пазарджик, също не бяха ласкави в думите си:
„ Изпитва гневна психомоторна възбуденост “, споделя експерт. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР